Tips til overgangsalderen

I påsken lavede jeg nogle stories på instagram og bad jer om at sende mig jeres bedste tips til overgangsalderen. Eller overgangsalderen kommer vi jo allesammen i, men hvordan man bedst kan tackle de forfærdelige hedeture, søvnløsheden osv.. Nu har jeg fået samlet jeres tips her til overgangsalderen her, så alle kan få glæde af dem. 🙂

Overgangsalderen, hedeture, søvnløshed, tips til overgangsalderen,

Jeg er 48 år og har haft symptomer på overgangsalderen siden i sidste sommer.

Den forbandende overgangsalder

Jeg har selv tidligere skrevet et indlæg om hvad der hjalp mig fuldstændig af med symptomerne, men desværre er symptomerne kommet tilbage. Og denne gang virkede kosttilskuddet fra Frankrig ikke mere. 🙁 Så nu er jeg desværre tilbage med de irriterende hedeture både dag og nat. Og en søvn, som bliver afbrudt en gang i timen grundet de hedeture. Jeg er ved at blive vanvittig og havde troet, at jeg ville være langt sejere til at tackle det end jeg er.

Min veninde, som havde anbefalet det franske kosttilskud til mig, havde dog succes med dem i anden runde hun tog dem. Så måske virker det også for andre! 🙂 Og det er jo hele problematikken i dette, for noget virker for nogen, og ikke for andre.

Derfor har jeg besluttet og samle alle jeres tips her i indlægget. Og hvis I har tips derudover, må I endelig gerne skrive dem i kommentarfeltet under indlægget. Mit mål er bare, at vi kvinder kan hjælpe hinanden med de bedste tips vi har og måske kan du finde noget her, som kan bruges. Du kan i øvrigt læse mit første indlæg om overgangsalderen her. 

Jeres bedste tips til overgangsalderen

Nogle af tipsene er blot et produkt, andre har skrevet lidt, så jeg gengiver det som jeg har fået det tilsendt. Så jeg kan ikke udtale mig om dem alle. Nogle tips er gengangere fra flere, men her kommer de:

 • Tip 1: Akupunktur hos en kinesisk læge. Lægen der blev anbefalet hedder Sukun og findes på Skånegade 2 på Amager. Hun har været overlæge i Kina på en hjerte/lunge afdeling i 25 år før hun kom til Danmark. Det anbefales at bakke tre behandlinger i tre. Hende vil jeg så gerne prøve selv! Hendes hjemmeside er her. 
 • Tip 2: En kvinde skrev motion, minus sukker, hvidt brød og alkohol. Hun får antihormonmedicin, men dette virker på hende.
 • Tip 3: Kosttilskuddet Femarelle – jeg kender mange, som er glade for det og hvor det fungerer. Det gjorde det desværre ikke hos mig. Men der er 3 forskellige pakker til kvinder i 40’erne, 50’erne og 60’erne.  Dog skal man ikke gå efter alderen, men symptomerne og vælge den rette pakke efter det.

Overgangsalderen, hedeture, søvnløshed, tips til overgangsalderen,

 • Tip 4: Et andet kosttilskud, som flere anbefalede til mig er Bidro Woman. De skulle give mere energi og holde hedeturene i skak. Faktisk er jeg selv gået i gang med dem og har taget dem i knap 14 dage nu, men endnu ikke nogen forbedring af mine symptomer. Lige nu tager jeg tre kapsler om dagen og jeg fortsætter… Overgangsalderen, hedeture, søvnløshed, tips til overgangsalderen,

Flere tips

 • Tip 5:  Hjemmesiden Hormonsygeplejersken.dk skulle være meget spændende og oplysende. Jeg har endnu ikke nået at kaste mig ordentligt over den selv, men det skal jeg. Den ser ud som om den virkelig kan bruges til noget.
 • Tip 6: Salvie tablet eller te. Lige som rødkløver indeholder salvie små mængder af stoffet, som minder om det kvindelige kønshormon – østrogen.  Flere sværger til, at det kan være med til at lindre generne ved hedeturene i overgangsalderen. Kan købes hos Matas her. 

Overgangsalderen, hedeture, søvnløshed, tips til overgangsalderen,

 • Tip 7: Der er også et par stykker, som er sluppet af med hedeturene ved at tage kosttilskuddet FemiBalance. Indeholder både salvie og rødkløver, som begge er nogle af de urter allerflest peger på kan hjælpe.

Overgangsalderen, hedeture, søvnløshed, tips til overgangsalderen,

Og så er der en norsk kvinde, som skrev at der blev talt om hormonspiral eller plaster Estradot i mindste dosis. Men personlig vil jeg helt undgå den type hormoner og lige prøve de naturlige alternativer af først.

Igen – jeg ved ikke så meget om dette – men deler tipsene alligevel. Håber at du kan bruge et af dem og blive fri for symptomerne. Jeg prøver i hvert fald videre og skal nok skrive igen, hvis noget begynder at virke for mig. 🙂

 • Tina
  maj 4, 2019

  God sent aften kære Silke 🙂
  Meget fine råd du har samlet.
  Jeg bruger Proféria, smører på inderlår før natten og så drikker jeg fermenteret rødkløver blandet med ananasjuice for at dække den grimme smag.
  Dette hjælper mig ligesom godt med bevægelse, lang nattesøvn, sund mad mv.
  Håber du finder en rytme, hedeture må være skrækkelige at slås med.
  Held og lykke og tusinde tak for dine tips, der er lige noget som skal tjekkes af.
  God weekend 🙂

  • Silke
   Tina
   maj 6, 2019

   Hej søde Tina, Er det du smører på noget man kan få i håndkøb eller er det via lægen? Og er der hormoner i? Ja, de hedeture er bare ikke sove, for de holder mig jo også vågen. Men er sikker på, at der er nogle af disse tips som kommer til at hjælpe mig. jeg er i fuld gang. 😀 Ha’ en dejlig mandag! Stort knus, Silke

 • Henriette
  maj 5, 2019

  Kære Silke
  Jeg tager lige nu dobbelt op på Femarelle – har du prøvet det? Lige så snart jeg gik op i dosis forsvandt mine hedeture. De var også vildsomme dag og nat.
  Håber du finder noget som kan hjælpe dig. Kh Henriette

  • Silke
   Henriette
   maj 6, 2019

   Hej Henriette, nej det har jeg ikke prøvet faktisk. Så du skal tage dobbelt dosis hele tiden for at holde hedeturene for døren? Ja, man er jo villig til at prøve alt af. 😀 Kh, Silke

 • SAra de gier
  maj 5, 2019

  Jeg har også haft glæde af femerelle. Rødkløver ekstrakt synes jeg hjælper specifikt på hedeturene. De hjælper også på andre ting. Da det er fermenteret. Alkohol, for meget Hvidt brød og sukker påvirker hedeturene. Generelt tænker jeg at det har at gøre med inflammations niveauet i kroppen. Moderat motion som yoga mv. Hjælper også. Stress niveauet ned og sund kost.

  • Silke
   SAra de gier
   maj 6, 2019

   Hej Sara, Har du så taget både Femarelle OG rødkløver ekstrakt på én gang? Tak for dine tips. Kh, Silke

 • Inge ziElke
  maj 5, 2019

  Jeg er kommet over på den anden side af overgangsalderen og hedeturene. Hedeture kan godt forekomme om natten i det små, men ikke mere, end at det ikke generer længere. Det der hjalp mig var muskelopbyggende træning og undgå alkohol og kaffe. Og så spise meget grønt. Men især muskelopbyggende træning hjalp.
  Supergod at vi kvinder kan hjælpe hinanden her. Læs også Rene Toft Simonsens bog : “Jeg er fucking hot”. Den er meget ærlig og hun får sagt mange vigtige ting.

  • Silke
   Inge ziElke
   maj 6, 2019

   Hej Inge, ja den bog har jeg til gode, har hørt rigtig meget godt om den. 🙂 Er det styrketræning du mener, når du skriver rmuskelopbyggende? Bare så jeg forstår det rigtigt. Kh, Silke

 • Dorthe Bjørn-Rasmussen
  maj 5, 2019

  Hej.
  Jeg er hoppet på Caroline Fibæk 14 ugers kursus, der hedder “Hormonkuren” Der kommer man igennem hele kroppe og dens hormoner og ubalancer. Jeg har fx haft stor glæde af yogaen, alle kostrådene og anti inflammatoriske drikke. Her anbefales det at holdes sig fra alkohol, kaffe, sukker, gluten og mælkeprodukter………….i perioden, og så kan man derefter så småt prøve af, hvad kroppen syntes om. Jeg er ikke færdig endnu, men er enormt glad for min beslutning om, at give mig selv kærlighed og næring på den måde. Der er et helt team på, som man kan henvende sig til, med alle de spørgsmål som naturligvis dukker op undervejs. Kan varmt anbefales 🤗

  • Silke
   Dorthe Bjørn-Rasmussen
   maj 6, 2019

   Hej Dorthe, det lyder virkelig spændende og jeg glæder mig til at høre, hordan det er get når du er helt færdig. Hvis du altså gider skrive igen! 😀 Uh, den med at slippe sukker og kaffe med mælk vil nok være mine største udfordringer. Men det kan være, at jeg bliver presset nok til at hoppe ud i det også. 🙂 Knus, Silke

 • Dorte
  maj 5, 2019

  Zoneterapi en til to gang om måneden. Kan anbefales, udover sund kost, motion og hvile/søvn🥰

 • Tini tina
  maj 6, 2019

  Hej silke og andre herinde.
  Jeg har desværre ikke noget tip men et spørgsmål som jeg håber nogle kan hjælpe med.
  Umiddelbart er jeg ikke gået i overgang, jeg menstruerer dog ikke da den stoppede da jeg var 22år. Jeg lider dog af ekstreme tørre slimhinder og har ofte blærebetændelse og lign infektioner. Min læge Anbefalede for mange år siden hormoner men det er jeg ikke interesseret i. Er der nogle med lign problem og har tips til hvordan man slipper af med det ??

  Fedt du tager emnet op silke.

  • Silke
   Tini tina
   maj 6, 2019

   Kære Tine Tina, tak for tilliden og at skrive åbent og ærligt herinde. Jeg har ikke noget godt svar til dig, men håber at der er andre, som evt kan hjælpe dig videre. Men kan godt forstå, at du gerne vil undgå hormonbehandling! Stort knus, Silke

 • Anna
  maj 9, 2019

  Kære Silke, jeg havde en “forvarsel” om overgangsalderen (jeg er lige så gammel som dig) for et år siden, men så er det gået i sig selv – selvom jeg jo godt ved at hormonerne langsomt forandre sig og at symptomerne kommer igen. Men jeg er blevet så glad for Rødkløverekstrakten fra Herrens mark – også fordi det er godt ift. knogleskørhed, foruden at være godt for hormonbalancen. Det er mig bekendt den eneste gang at forskere fra Århus Universitet har anbefalet et naturprodukt (selvfølgelig efter at have testet det;)
  Kh Anna

  • Silke
   Anna
   maj 21, 2019

   Kære Anne, tak for dit tip. Jeg håber mange andre også kan bruge nogle af tipsene her. Og hvor er du heldig, at det er gået i sig selv igen. Stort knus, Silke

 • Charlotte Petersen
  april 18, 2022

  Kære Silke.

  Jeg har prøvet et par kosttilskud som jeg syntes hjælper på hedeture, tørre slimhinder mm. Måske de er nævnt men her kommer de: 🙏🏻🌸 husk det tager tid, før de virker.

  Membrasin kapsler
  Herrensmark Regomeo (smager rigtig
  hæsligt🥵)
  Akkupunktur samt zoneterapi ( gerne samtidigt)

  Er blevet fortalt at både Wild Yam og Havtorn Omega 7 også kan hjælpe på ovenstående kvaler.

  Jeg har ikke selv prøvet endnu mht. receptpligtige hormoner, pga. faren for kræft. Hvad er din erfaring fra gynækolog ?
  Dbh.
  Charlotte

Add Comment

Ny fantastisk duft fra Zarkoperfume
Simple hudpleje til sensitiv hud