30 dages yoga – og om manglende motivation!

Jeg starter året første indlæg med at skrive lidt om min manglende motivation til at dyrke sport – og hvordan jeg prøver at ændre på det.

Som så mange andre vil jeg gerne starte året på en frisk hvad angår spisevaner og motion. Men min motivation har ligget og ligger stadigvæk på et meget lille sted hvad angår motion. Jeg haaader at motionere og har aldrig været typen, som har nydt det særlig længe ad gangen – heller ikke bagefter. Jeg synes, det er et slid, tidsspild og (undskyld mig) røvkedeligt at stå i et fitnesscenter. Det tætteste jeg kan komme på noget jeg kan lide, er yoga eller pilates.

yoga, motivation, Adriene, Silke Grane, motion
1. yoga dag hjemme i min stue. Det er fuldstændig gratis og du behøver kun noget behageligt tøj.

Kroppen afslører altid

I midten af 2018 opsagde mit medlemskab i Fitnessdk, fordi jeg ikke havde brugt det i næsten et år. Og jeg har ikke savnet det en disse! 😀 Men hvor jeg som yngre lettere kunne slippe afsted med ikke at træne, så kan jeg jo godt se på min snart 48-årige krop, at det hele går lidt nemmere i forfald nu. Det hele bliver blødt, og selvom jeg er slank, så kan jeg godt se at maven er blød og der danner sig en “flot” muffinkrans over jeansene. Det hele sætter sig på mave og talje hos mig. Og dér bliver jeg alligevel tilpas forfængelig til, at jeg bliver nødt til at gøre noget.

En forskrækkelse og en advarsel

Så på anbefaling fra en jeg kender, har jeg dags dato startet med at følge et gratis 30 dages yoga forløb på youtube. Helt præcist hedder det 30 Days of Yoga med en yogalærer, som hedder Adriene. Så kan jeg gøre det derhjemme hver dag, men fuldstændig når det passer mig. For jeg bliver kvalt af for mange faste tider og aftaler, når det gælder sport. Ja, der ER mange gode undskyldninger. 😉

‘Men her i julen fik jeg også en lille forskrækkelse, da jeg fik en konstant trykken for brystet. Jeg blev tjekket for en blodprop i lungen, det havde jeg heldigvis ikke. Men den trykken viste sig at være et tegn på stress. Kroppens tegn på om, at nu er det ved at være nok med at arbejde fra kl.6.00 om morgen og slukke computeren kl.23. hver dag. I en periode er det fint, men ikke hele tiden. Så nu skal der nye boller på suppen med mere tid til selv-pleje med bevægelse og bedre spisevaner. 🙂

yoga, motivation, Adriene, Silke Grane, motion

30 dages yoga – virker det?

I dag var så dag 1 og den første session er i hus. Det var faktisk helt stille og roligt og noget jeg føler, at jeg kan følge med i. Man skal lige lære øvelserne lidt at kende, så man ikke hele tiden behøver at kigge på skærmen. Den tog 50 minutter, hvilket jeg synes var fint at overskue.

yoga, motivation, Adriene, Silke Grane, motion
I starten skal man kigge en del på skærmen for at følge med.

Min krop er lidt stiv, men jeg forventer at blive både smidigere og forhåbentligt også en smule fastere af det. Der var en masse strækøvelser og fokus på vejrtrækning, hvilket jeg synes er dejligt for den mentale del også. Min trykken for brystet er der stadigvæk, men det forsvinder forhåbentligt sammen med denne mentale pause i yogaen.

yoga, motivation, Adriene, Silke Grane, motion
Du skal bare finde 30 Days of Yoga med Adriene på Youtube.

Måske har du lyst til at prøve det af sammen med mig? Så hop på og så kan vi tage en status efter de 30 dage? Jeg har linket til viden længere oppe. Det vigtigste er, at man skal gøre det for sig selv. Det gør jeg og jeg håber, at jeg får mere motivation i løbet af de næste 30 dage, så jeg kan fortsætte denne nye vane. 🙂

Forresten så nævnte jeg bedre spisevaner, som for mit vedkommende mest handler om at slippe slik, kager og chips. Og det i sig selv er også en stor udfordring for mig, som jeg håber at kunne holde lidt bedre i skak med yoga. Men indtil videre har jeg holdt ud siden d.2. januar.

 • Luna
  januar 6, 2019

  YWA er FANTASTISK!!!! Jeg startede på hendes 30 days of yoga sidste år og har dyrket yoga HVER dag siden! HUSK at følge med på hendes YouTube kanal også efter januar måned er ovre! Der kommer månedskalender og ny video hver søndag!

  • Silke
   Luna
   januar 6, 2019

   Det lyder virkelig godt, håber så meget at jeg også får lyst til at fortsætte. Er jo kun på dag 1 og godt at vide med de videoer. Tak for tippet! 🙂 Kh, Silke

 • Lone
  januar 6, 2019

  Kender så meget til disse symptomer. Er mor til 5, hvoraf 4 er under 5 år (ingen tvillinger :))
  Er total stresset over alt jeg skal have styr på med børnene udover mit job.
  Jeg prøver at hoppe med.

  • Silke
   Lone
   januar 6, 2019

   Wooooow, kæmpe respekt til dig Lone!!! Kan da godt forstå, at det må være hårdt, selvom man elsker sine børn over alt på jorden. Fedt. du prøver at hoppe med, så ved eg at jeg ikke er alene. 😀 Stort knus til dig og pas på med dem symptomer. <3 Silke

 • Lotte
  januar 6, 2019

  Hvilken fin ide. Jeg går med fra idag🙏🏼

  • Silke
   Lotte
   januar 6, 2019

   Ejjjj, hvor fedt!!!! Dejligt at have nogen af “følges med “. :)) Kh, Silke

 • Lone H
  januar 6, 2019

  Jeg er også med, hun er virkelig skøn og nem at følge. Startede allerede i sommers på hendes 30 dage 2018 men fik ikke holdt ved. Nu har jeg besluttet at holde fast ved yogaen for den gør så gode ting for mig i en travl hverdag. Håber du kommer med en opdatering om hvordan det går undervejs.

  • Silke
   Lone H
   januar 6, 2019

   Hej Lone,ja hun virker super god og nede på jorden hende Adriene. 🙂 Så kan vi holde fast sammen nu og ja, jeg skal komme med en opdatering, kan du tro. 🙂 Så hører jeg måske også noget fra dem, som har lyst til at følges med mig omkring de 30 dages yoga. 🙂 Kh, Silke

 • Ditte
  januar 6, 2019

  Jeg er også med på de 30 dages yoga og vil sende dig gode tanker, i vores fælles yogarejse 🙏💙

  • Silke
   Ditte
   januar 8, 2019

   Så dejligt, jeg laver en update halvvejs. 🙂 Kh, Silke

Add Comment

24. Vinterbehandling fra Mynthe Hudplejeklinik
3 skønhedsnyheder du skal kende!