Cryo hva’ for noget?

Jeg har testet et forløb med de såkaldte cryo behandlinger til kroppen hos One Thirty Labs i København. Hvad det nærmere går ud på skal jeg nok komme ind på, men overskiften er kulde på kroppen. Ikke at jeg er specielt vild med at fryse, men disse behandlinger kan alligevel noget. Og jeg blev hooked! 🙂Cryo, cyrotherapy, krop, velvære, sundhed, one Thirty labs

Hvad er cryo eller cryotherapy?

Måske er du allerede stødt på ordet cryo eller cryotherapy.  Cryotherapy betyder kuldeterapi, hvor der bruges ekstrem kulde på dele af eller på hele kroppen. Kulden er rigtig god at behandle lokale områder med, hvis der f.eks. er skader eller betændelsestilstande. Kulden sætter gang i en reparerende proces i kroppen. Den kan dulme hævelser, lindre smerter og inflammationer, forbedre søvnen og meget mere.

Minus 130 grader på kroppen

Jeg er ikke vinterbader og i det hele taget ikke glad for kulde. Jeg fryser hurtigt og vil til enhver tid hellere svede end fryse. Men alligevel blev jeg nysgerrig, da cryo for alvor ramte Danmark for allerede et par år siden. Min nysgerrighed fik mig til at takke ja til denne test og jeg har absolut ikke fortrudt. En helkrops cryobehandling varer kun 3 minutter og man står i ca.minus 130 graders kulde. Det lyder da ret overkommeligt, ik? 🙂Cryo, cyrotherapy, krop, velvære, sundhed, one Thirty labs

Hvordan foregår det?

Du får behandlingen iført undertøj og får udleveret store luffer, samt varme sokker og bamsestøvler til fødderne. Du træder et par trin op og højden justeres, så skuldrene dækkes og hovedet er frit.Cryo, cyrotherapy, krop, velvære, sundhed, one Thirty labsKulden kommer ud ved benene og det bliver hurtigt meget, meget koldt. Derfor er det vigtigt at bevæge sig rundt i kabinen for at fordele kulden og ikke rammer samme sted på benene i de tre minutter. Du kan selv følge med på en skærm, hvor du kan se hvor koldt det er og hvor lang tid du har igen.

Hvordan føles en cryo behandling?

Meget koldt selvfølgelig! 😀 130 minusgrader er noget, der virkelig kan mærkes. Og det bliver lynhurtigt så koldt, at du bare tripper og bevæger sig rundt. Jeg er som sagt ikke så glad for kulde, så det er ikke en kæmpe nydelse mens det står på. Heldigvis er tre minutter jo ikke længe, selvom det sidste minut kan føles langt. 😀 Men bagefter – så kommer der en fed lykkefølelse i kroppen. Ikke så mærkeligt, for kroppen har været i alarmberedskab de sidste tre minutter. Blodcirkulationen sætter i gang for fuldt drøn og endorfinerne ryger ud i kroppen. SKØN følelse! 🙂Cryo, cyrotherapy, krop, velvære, sundhed, one Thirty labs

Velvære og vægttab

Andre positive ting ved cryotherapy er, at både humør og energi får et ordentligt boost. Kroppen arbejder i timerne efter og det betyder, at den forbrænder omkring 500-600 kalorier pr gang. Og den del var virkelig effektiv! Jeg tabte 2,5 kilo på de fire uger jeg testede Cryo – uden at gøre noget anderledes. Jeg har også en dårlig skulder, som fik det bedre. Smerterne tog af, da hævelse og inflammationen i den blev mindsket med kulden. Generelt havde jeg det bare rigtig godt under forløbet, som gav mig generelt mere velvære. Det er muligvis ikke den billigste behandling, men det er også langt mere end blot en “kropsbehandling”. Jeg vil hellere kalde det en lille investering dit helbred. Du kan se priserne her på One Thirty labs hjemmeside.

 • Lotte
  oktober 17, 2021

  Tak for anmeldelsen, hvor mange behandlinger fik du i alt på de 4 uger.
  Bh Lotte

  • Silke
   Lotte
   oktober 18, 2021

   Kære Lotte,
   godt spørgsmål, det fik jeg da heller ikke skrevet. Jeg var der to gange om ugen. 🙂 Kh, Silke

   • Lotte
    Silke
    oktober 18, 2021

    👍🏻♥️

Add Comment

Enkel makeup og pleje til håret
3 spørgsmål jeg altid får til extensions