5 geniale måder at bruge ren sheasmør på

Posted In: Hår | Hudpleje | Krop | Negle | Reklame

Egentlig er jeg slet ikke gør-det-selv-typen, når det kommer til kosmetik. Men da jeg læste The Body Shops hacks til hvordan du kan bruge helt naturlig sheasmør, blev jeg alligevel fristet til at prøve selv. Til min overraskelse var det både nemt, ret cool og sjovt – og så virkede det! 🙂

the Body Shop, sheasmør, Ghana, naturlig, hudpleje, hårpleje

En pose 100% naturlig sheasmør kommer fra 192 sheanødder og så er emballagen lavet af 100% genbrugsmateriale.

Sheasmør giver et bedre liv

Kvinderne i det nordlige Ghana har igennem mange år smurt deres hud med sheasmør. Mest for at nære og beskytte huden mod den udtørrende Sahara-vind.  Tilbage i 1994 startede The Body Shop et Community Trade i Ghana, som den dag i dag beskæftiger 640 kvinde fra 11 landsbyer. Ved at betale en fair pris for sheasmøret, samt  lønne kvinderne, sikrer det kvinderne et uafhængigt liv, mere selvtillid og og respekt. Jeg er vild det! 🙂

5 måder at bruge sheasmør på

Lige når man ser pakken ligner det en klump hvid voks, men så snart Shea Butter kommer på huden bliver det helt vildt lækkert og silkeblødt. Konsistensen forvandler sig nærmest til en  olie og trænger ned i huden med det samme. Det hverken dufter eller smager af noget, så det kan bruges på mange måder.

the Body Shop, sheasmør, Ghana, naturlig, hudpleje, hårpleje

Du kan enten varme sheasmøret op i et minuts tid mellem hænderne eller lægge det ned i en smule varmt vand.

#1. De blødeste læber

Du kan skrubbe din tørre læber meget skånsomt med det rene, bløde sheasmør. Den mest simple måde er at smøre lidt direkte på læberne og forsigtigt massere læberne med en blød tandbørste.

the Body Shop, sheasmør, Ghana, naturlig, hudpleje, hårpleje

the Body Shop, sheasmør, Ghana, naturlig, hudpleje, hårpleje

Tandbørsten stimulerer også blodcirkulationen i læberne, så de fik en frisk rødelige farve. I like! 🙂

#2. Bland din egen læbescrub

Du kan også vælge at lave din egen læbeskrub. Det elsker min teenagedatter, når vi gør. 🙂 En teskefuld sukker blandet med samme mængde sheasmør er opskriften. Massér en smule ind på læberne og mærk, hvor bløde de bliver med det samme. Tør af med en kleenex efter et minuts tid. Jeg kan lide begge metoder, men for mig fungerede den med tandbørsten bedst.

the Body Shop, sheasmør, Ghana, naturlig, hudpleje, hårpleje

Faktisk fungerer sheasmøret også vildt godt alene som en læbepomade med en glossagtig effekt. Men hvis du vil have den med dig, skal du måske fylde lidt over i en lille bøtte fremfor den store pose. 😀

#3. Kærlighed til neglebåndene

Jeg har selv altid ekstremt tørre neglebånd og kan nærmest ikke finde noget, som kan tage tørheden. Her har sheasmør virkelig været et KÆMPE hit. Den tager med det samme tørheden og får fingre og hænder til at se velplejede ud. Selv neglene får en flot glans, men den er også god til tørre hæle, albuer og knæ. Husk at du behøver meget lidt ad gangen.

the Body Shop, sheasmør, Ghana, naturlig, hudpleje, hårpleje

#4. Farvel til tørre spidser

Mit hår er ret tørt i spidserne og mine extensions begynder også lynhurtigt at stritte, da de er kemisk behandlede.  For ikke at gøre håret tungt og fedtet bruger jeg bare det overskydende sheasmør, når jeg har smurt neglebåndene ind. På den måde er det kun en meget lille mængde, der kommer i spidserne. Og ja, en lille mængde rækker virkelig langt. Mit hår bliver super skinnende, blødt og smidigt.

#5. Scrub og smør i ét

The Body Shop har et hack, hvor man skal komme den bløde sheamsør ned i en skrubbehandske og så lade sheasmøret komme ud igennem handsken, mens du skrubber. Det blev lidt noget rod for mig, så jeg tog det bare direkte på handsken og masserede ind på kroppen. Det er helt vidunderligt, for huden blive både eksfolieret og plejet i samme omgang. Efter behandlingen vasker jeg så kroppen med sæbe som jeg plejer og dupper huden tør. Man får den blødeste hud på denne måde!!!!! 🙂

the Body Shop, sheasmør, Ghana, naturlig, hudpleje, hårplejeSmå skønhedsritualer

Det var mine favorittips om hvordan man nemt kan bruge den rene sheasmør til alle mulige skønhedsritualer. Man bruger virkelig lidt sheasmør ad gangen, så lidt rækker langt og er derfor også en meget budgetvenlig løsning. Den er også god til dig, som foretrækker veganske produkter eller som ikke bryder sig om parfumerede produkter. Håber det kunne inspirere lidt og at du selv fået lyst til at prøve. I så fald kan du købe den lækre Shea Butter from Ghana ved at klikke her. 

 • Ditte Helge
  april 30, 2019

  Hvordan skal det opbevares efter, man har åbnet posen??

 • Tina
  maj 1, 2019

  Godformiddag kære Silke,
  hvor er det fornuftigt at bruge Sheasmør sådan 🙂
  Da jeg arbejdede i Afrika da så og lærte jeg mange trick, hvor naturen indgik.
  F.eks. spiste gravide lidt rødt sand, det indeholder meget jern og ja de spiste og drak forskelligt fra naturen som hjalp på forskelligt.
  Jeg vil da klart prøve sheasmør til måske mine tørre hænder mv.
  En dejlig 1.,maj ønskes 🙂

  • Silke
   Tina
   maj 1, 2019

   Kære Tina, ej hvor spændende, at du har arbejdet i Afrika. 🙂 Ja, så kender du sikkert en del gode tricks, som vi kan lære af de afrikanske kvinder. Jeg har set nogle billeder af kvinderne i Ghana og de har den mest fantastiske hud, det må være shea’en der gør det. 🙂 Kh, Silke

 • Jette Neuenschwander
  maj 7, 2019

  Kan man spise det?

Add Comment

Sådan blev jeg klar til Danish Beauty Award
Ny fantastisk duft fra Zarkoperfume

Makeup du skal kende, en uundværlig shampoo og en sexet duft

Posted In: Anmeldelse | Hår | Makeup | parfume | Reklame
Jeg elsker at opdage og kunne anbefale ny makeup, der bare duer.  I dag handler det bl.a. om den perfekte blush til blege kinder, den er nemlig svær at finde. Men du skal også se den mest glamourøse øjenskyggepalette, en mega sexet parfume og en shampoo der giver lækkert luftigt hår. Altsammen fås med store rabatter hos Cocopanda, men det kommer jeg tilbage til senere. :) Paletten til alle I plejer at stole på mig, når det kommer til mine anbefalinger og i dag har jeg 6 lækre produkter, jeg virkelig synes I skal[...]

Test af naturlig deodorant fra Relevant

Posted In: Anmeldelse | Krop | Reklame | Test
Når jeg hører ordene naturlig deodorant tænker jeg med det samme, at det ikke virker  - på mig i hvert fald. Jeg hører nemlig desværre til typen, hvor det kræver lidt af holde mig lugtfri. Ikke fordi jeg sveder specielt meget, men jeg har endnu ikke mødt en naturlig deodorant, som virker på mig i længere tid. Og da jeg fik denne nye Deo Roller fra Relevant ind ad døren var jeg igen super skeptisk, men er selvfølgelig altid frisk på at teste det af alligevel. :) Nyt, dansk og naturlig på flere måder Jeg vil[...]

Sådan fik vi styr på Carlas teenagehud

Posted In: Guide | Hudpleje | Personligt
De sidste cirka tre år har Carla været plaget af en teenagehud med mange indkapslede urenheder og hudorme. Vi har prøvet forskellige behandlinger og produkter uden held. Men nu har vi simpelthen knækket koden! Med få behandlinger og produkter der passer, så hendes teenagehud på få uger blev markant forbedret. Jeg fået lov til at dele billederne med Carlas tilladelse her, for jeg ved hvor mange andre der har samme udfordringer. :) I øvrigt har hun taget alle billeder selv, nogle i dagslys, nogle med blitz. Når int[...]