Sådan blev jeg skønhedsredaktør og blogger

Posted In: Livsstil

Jeg har aldrig tænkt, at NU vil jeg være skønhedsredaktør eller NU vil jeg være blogger. Jeg har også en helt anden uddannelse end det jeg har arbejdet med de sidste 20 år, men jeg er alligevel landet på den rette hylde. For jeg elsker det jeg laver nu og fik lyst til at dele, hvordan jeg egentlig er landet her. 🙂

Skønhedsredaktør, blogger, job, selvstændig, ALT for damerne

Her er en af mine faste sider i ALT for damerne. 🙂

Med syv skoleskift i bagagen var det til tider op ad bakke at følge med i skolen, så jeg har altid søgt mod en beskæftigelse, som ikke blev for boglig. Derfor er meget i mit “karriere-forløb” kommet til mig via tilfældigheder og fordi jeg har valgt at gå efter noget, som jeg synes var sjovt og spændende.

Min første uddannelse og nogle jobs

Efter gymnasiet tog jeg til London i 1,5 år og arbejdede som receptionist på et stort hotel i Kensington. Jeg tog hjem og fik en læreplads på hotel Phønix i Aalborg, hvor jeg så fuldførte uddannelsen, som tager fire år. Men til sidst blev jeg træt af arbejdstiderne med weekendarbejde, aftenvagter, juleaften, nytårsaften osv, så jeg søgte væk fra branchen så snart jeg var færdig. Derefter arbejdede jeg nogle år i forskellige tøjbutikker og sad som booker på et modelbureau i Århus. På dette tidspunkt havde jeg mødt min daværende kæreste Johnny Laursen, som ville flytte til København og starte forlaget Benjamin op.

Jeg flyttede til København med ham og havde ikke noget job, så Johnny fik den smarte idé, at jeg da kunne arbejde som stylist på det daværende drengerøvsmagasin M!. 😀 Og hvor skylder jeg ham meget for den chance! Uden en idé om hvad det indebar, startede jeg med det. Jeg fik hurtigt øjnene op for, hvad de dygtige makeupartister kunne trylle frem med makeup. Der var jo alle de “babes”, som jeg også stylede, og makeup og hår gjorde jo en stor forskel. Jeg var fascineret over, hvordan helt almindelige kvinder blev forvandlet til de her “babes”, som de blev kaldt.

Skønhedsredaktør, blogger, job, selvstændig, ALT for damerne

Til London igen

Jeg undersøgte hvor jeg kunne uddanne mig bedst som makeupartist og tog på skole i London. Her lagde vi makeup fra morgen til aften i 3 måneder. Tilbage til København, hvor jeg så var heldig at komme i fold som makeupartist hos Scoop Models. Ved siden af blev tiden også brugt til småjobs af magasinet Woman Hver gang jeg var på redaktionen hos Woman, kom jeg altid med alle mulige idéer og forslag til hvad de skulle lave på deres skønhedssider. Og da deres skønhedsredaktør Louise stoppede, spurgte de om jeg var frisk på at prøve det af. Det er jo unægtelig lidt nemmere at skrive om noget, som man ved noget om i forvejen. Men jeg fik også masser af gode skrive tips og guidning fra chefredaktøren og inden jeg fik set mig om, havde jeg pludselig været skønhedsredaktør på Woman i fem år.

På den anden side og tibage igen

Efter 5 år ville jeg prøve at arbejde på den anden side af skrivebordet. Nemlig med PR, så jeg fik job som Nordic PR manager for Mac hos Estée Lauder. Men allerede efter få måneder savnede jeg at skrive og følge med på flere mærker end bare ét. Så jeg sagde op igen og sprang med lukkede øjne ud i freelance-livet. Her skrev jeg for flere magasiner i Aller-huset, både SKØN, Femina, Isabellas og IN, men da finanskrisen kom i 2008 blev det hårdt. Heldigvis fik jeg tilbudt job som skønhedsredaktør på magasinet Liv og var med til at starte det op.

Skønhedsredaktør og blogger

Mit sidste job som fastansat skønhedsredaktør var på modemagasinet IN, her var jeg i fem år. Få måneder før jeg stoppede i december 2016, startede jeg min egen blog op. Den var tænkt som et ekstra sted, hvor jeg kunne skrive om alle de ting, som jeg personligt synes er spændende. Og fordi jeg her kunne skrive på en anden, mere personlig måde end i magasinsproget. Jeg tænkte det selvfølgelig også som et plus til IN, at de havde en skønhedsredaktør med sin egen blog. Det synes jeg sgu var lidt sejt, men det var så kun min mening. 😀

Skønhedsredaktør, blogger, job, selvstændig, ALT for damerne

Her fortæller jeg om mit allerførste blogindlæg på instagram. 🙂

Min blog blev opfattet som en konkurrent (dengang havde den 23 følgere og var 5 dage gammel), så det  kunne ikke forenes med jobbet som skønhedsredaktør på IN. Så der sprang jeg for alvor ud i livet som selvstændig og blogger. Det skridt har jeg aldrig fortrudt og siden er jeg blevet freelance skønhedsredaktør på ALT for damerne. Jeg elsker bladet og synes, at vi er det perfekte match.  Samtidig har jeg nu også mulighed for at lave mine egne ting på bloggen og andre freelance-opgaver. Blandet andet laver jeg også events i samarbejde med kunder, skriver tekster for skønhedsbrands og har også været med i et advisery board til et nyt skønhedsmærke.

Det med at være blogger

Det fedeste ved at starte bloggen op har været, at jeg har haft den frihed til at skrive om lige præcis det jeg godt kan lide. På min måde, tage mine egne billeder, vælge til og fra. Men det har også åbnet op for lysten til at skrive om andre ting, for selvfølgelig kan jeg også lide andet end skønhed.

Jeg har tidligere arbejdet med mode, så den del vil jeg også gerne vise mere af her. Jeg elsker bolig, indretning, rejser og biler. Faktisk  jeg var (mens jeg var på IN) heldig at komme på en spændende pressetur med Mercedes, som den eneste kvinde. Det var virkelig spændende og også en verden, som kunne have godt af flere kvinder. 😀 Så hvem ved, hvad der komme til at ske her på bloggen. Det der driver mig er, at det skal være sjovt og være noget jeg brænder for – og det vil jeg fortsætte med at jagte. 🙂

Skønhedsredaktør, blogger, job, selvstændig, ALT for damerne

Pressetur med Mercedes. Her var luksusparfumerne skiftet ud med luksusbiler og det var skidesjovt. 🙂

 • Annelise Jørgensen
  september 2, 2018

  Du er så sej og dygtig – godt gået👏🏻👏🏻👍❤️😘🌸

  • Silke
   Annelise Jørgensen
   september 2, 2018

   Tak søde Annelise! 🙂 Kram til dig!!!

 • Marie-Louise Jønsson
  september 2, 2018

  Jeg har altid undret mig over hvor indtjeningen kommer fra når man har en blog 🤔 er det fra de firmaer hvis reklamer der “kører” på bloggen eller… ? 🤩 interessant indlæg om dit arbejdsliv 🤩

  • Silke
   Marie-Louise Jønsson
   september 2, 2018

   Tak Marie-Louise 🙂 Jeg tjener jo heldigvis også nogle andre penge ved siden af. Nogle penge kan man tjene ved at have reklamer eller reklamere for noget på bloggen, men så skal det være produkter jeg kan stå inde for. 🙂 Kh, Silke

 • Tina
  september 3, 2018

  Det er altid spændende at høre om hvordan arbejdslivet gennem livet har formet en.
  Jeg synes du har været nogle spændende opgaver igennem og det har jo formet dig, så du har noget erfaring at øse ud af her på din skønne blog:-)
  Jeg glæder mig altid til at følge med og læse dine indlæg, se dine billeder, høre om din erfaring mv.
  Held og lykke videre frem som blogger:-)
  Og en dejlig dag ønskes.

  • Silke
   Tina
   september 5, 2018

   Tak Tina, hvor er du altså sød! 🙂 Ja, jeg er i hvert fald landet p den rette hylde, trods nogle omveje, og føler mig meget heldig med mit job. 😀 Stort knus til dig, Silke

 • Julia Venus
  september 4, 2018

  Fedt du fortæller lidt om din skønne nuancerede karrierevej. Dejligt at du er startet op som selvstændig så du kan sætte dit eget skønne præg på det du arbejder med. Godt gået! 🙂

  Held og lykke videre på eventyrrejsen 😉

  • Silke
   Julia Venus
   september 5, 2018

   Tak Julia! 🙂 Der er både fordele og ulemper ved det selvstændige liv (jeg hader f.eks.at lave regnskab). 😀 Men alt i alt er jeg glad for det skridt jeg tog med at blive selvstændig og tror, at så længe man følger sit hjerte og passion, så skal man nok lykkedes. Kh, Silke

 • Helene
  september 7, 2018

  Spændende læsning, tak for at dele. Du er sej og har fulgt dit hjerte! Smukt!

Add Comment

Den bedste pleje til moden hud
Mine favorit læbestifter til efterår