10 gode og dårlige ting ved at arbejde som blogger

Posted In: Livsstil | Skønhed

Der er så mange fordomme om det at arbejde som blogger. Det ser sikkert legende let, rosenrødt og en lille smule useriøst ud udefra. Men der er både gode og dårlige ting ved at arbejde som blogger. Så nu får du et lille, meget ærligt indblik – set fra min side af bordet. 🙂

Blogger, arbejde, Silke Grane, skønhed

Ind imellem tager jeg en dag på café og bruger det som mit udekontor.

1. Det er ikke et rigtigt job

At være blogger kan da ikke være et rigtigt job? Jeg møder ofte spørgsmålet om, hvad jeg ellers  laver. Og ja, de færreste kan leve af det, men det bliver i hvert fald heller ikke HELT accepteret, at man kan have det som et fuldtidsjob. Jeg arbejder ved siden af bloggen på ALT for damerne, men det er bestemt ikke det jeg lever af. Det ER min blog, som giver mig jobs på den ene eller anden måde. For ved hjælp af min blog er jeg synlig ude i verden. Det betyder, at jeg bliver booket til skønhedsevents rundt omkring i landet, skriver tekster for firmaer og laver betalte samarbejder her på bloggen. Og nogle gange kommer der også andre sjove tilbud ind…

Blogger, arbejde, Silke Grane, skønhed

På arbejde på ALT for damerne redaktionen.

2. Man har tæt kontakt med læserne

Den her står højt på min liste over gode ting, for jeg elsker at have kontakt med jer. Indtil for to år siden har jeg kun arbejdet i magasinbranchen og der har man overhovedet ingen kontakt med dem, der læser ens sider. Det er en envejskommunikation og på en blog får man jo en direkte reaktion på det man har skrevet. Som blogger kan jeg spørge om jeres mening, lære jer at kende, skrive med jer og hjælpe. Det føles så godt og gør mig oprigtigt glad! 🙂

Blogger, arbejde, Silke Grane, skønhed

Når jeg holder foredrag til events, fortæller og viser jeg altid ærligt hvad jeg har oplevet. Også de grimme sider. 🙂

3. “Det er da bare lige”- fordommen

At lave et blogindlæg er et stort stykke arbejde. Og det skal ikke forståes, som om jeg piver. Slet ikke! Men det kan være svært at forstå, at der ligger et stort og reelt stykke arbejde bag et indlæg. Når jeg skriver om et skønhedsprodukt, kan du være sikker på, at jeg har sat mig grundigt ind i selve produktet og testet det i et stykke tid. Derefter skal der tages billeder, de skal redigeres og lægges ind på bloggen og så skal der skrives ordentligt om produktet. Det ER et stort, reelt stykke arbejde. Derfor kan det også (undskyld sproget) p… mig af, når jeg får henvendelser fra virksomheder/internationale mærker, om jeg vil lave omtale mod at få produkterne. Say what?! Arbejder de måske gratis? Jeg svømmer i produkter. For mig er det et arbejdsredskab, som jeg jo alligevel skal bruge for at lave et indlæg. Og hvis cremer var penge, var jeg millionær. Men jeg er altså voksen, har et barn, et liv og cremerne kan altså ikke betale mine regninger.

4. Det kræver commitment

Når man har en blog, skal den leve. Det betyder, at der skal lægges spændende og unikt indhold op, som I gider læse. Det skal der også i ferier, helligdage og weekender, for det er jo egentlig tænkt som underholdning for jer andre, når I har tid eller fri. Det kan til tider være hårdt og jeg har SÅ tit haft dårlig samvittighed overfor min datter Carla, når jeg sidder med hovedet ned i computeren når det er weekend. Men jeg har efterhånden heldigvis også lært at hvile i, at der ikke kommer indlæg ud 5 gange om ugen her. Jeg skriver, når jeg har noget på hjertet – færdig! Alt andet bliver noget juks og jeg synes det skinner igennem, hvis man bare skriver et indlæg, fordi nu bør man gøre det. Men det forpligter altså at have en blog og der skal kvalitet til.

5. Det er sjovt

Det SKAL være sjovt, for ellers mister man gejsten. Jeg gør i hvert fald. Og det gode ved at have en blog er jo netop, at man selv bestemmer hvad man vil skrive om. I starten tænkte jeg hele tiden: “Nej, det her kan jeg da ikke skrive om.” Men hey, det er jo MIN blog, så selvfølgelig kan jeg skrive om det jeg har lyst til. 🙂 Og også tage opgaver jeg har lyst til. F.eks. har jeg ageret model i Kræftens Bekæmpelses kampagne “10-kampen”. Det gjorde jeg gerne kvit og frit, fordi jeg gerne vil bakke op om det og fordi jeg synes det var sjovt.

Blogger, arbejde, Silke Grane, skønhed

Her et af de fine kampagnebilleder fra Kræftens Bekæmpelse, som blev lavet sidste år. De genbruger også nogle af billederne igen i år, så dejligt. 🙂

6. Man skal kunne motivere sig selv

Nogle gang kommer idéerne ikke bare flyvende og jeg kan føle mig FULDSTÆNDIG idéforladt og uinspireret. Det er forfærdeligt og jeg kan nærmest panikke over hvad jeg så skal fylde på bloggen. Så er det jeg skal ud og opleve, møde mennesker, gå i butikker, rejse, læse på nettet osv for at tanke mig op igen. Men det kan være svært, når jeg er inde i en periode hvor der måske ikke sker så meget i mit liv. Der er jo helt almindelig hverdag med madpakker til min datter, lektier, vasketøj, regninger der skal betales, indkøb osv, som ikke giver supermeget stof til et blogindlæg. Og det er måske 70 procent af mit liv, som er “leverpostej”. 😀

Blogger, arbejde, Silke Grane, skønhed

Til et event med Beauté Pacifique, hvor jeg fik scannet huden.

7. Man finder sig selv

Jeg har udviklet mig vanvittig meget de sidste to år. Mine første blogindlæg var ikke særlig personlige, jeg skrev stadigvæk lidt magasinsprog og var lidt for korrekt i starten. Men stille og roligt fandt jeg min egen stil og måde at skrive på og jeg er vild med, at jeg kan skrive helt som mig selv herinde. Det var heller ikke verdens bedste billeder jeg fik taget i starten. Men alt har en begyndelse og jeg synes, at jeg er blevet meget mere kreativ til at lave nogle fine billeder nu. Så jeg fandt mig selv og min stil i bloggerverdenen.

8. Man KAN tjene penge

Det tager tid, men man KAN tjene penge på en blog. For det første kræver det (og det er det allervigtigste), at man laver noget indhold, som folk gider læse. Det gør, at man får en læserskare, som bliver hængende, hvilket er = trafik. Trafik er vigtigt, hvis man gerne vil have nogen til at betale penge for et blogindlæg. Derudover gør det jo ikke noget, hvis man har en vis æstetik omkring bloggens udseende (apropos at finde sin stil).  🙂 Mange firmaer går efter hvor mange følgere man har og jo flere man har, jo flere penge kan man tjene. For mit vedkommende havde jeg allerede skabt mig et navn i magasinbranchen, så jeg havde en stor tillid fra samarbejdspartnerne fra start. Mine mange års erfaring og viden omkring skønhed er det, som en del firmaer køber ind på her på min blog. Det samme gælder troværdighed og ærlighed, som jeg sætter en stor ære i. For mig er det super vigtigt at bevare min integritet, når jeg laver samarbejder. Jeg laver også masser af indlæg uden at få en krone for det. Betalt eller ej, jeg skal kunne lide produktet jeg omtaler.

Blogger, arbejde, Silke Grane, skønhed

Jeg er ambassadør for Oslo Skin Lab, som er et kosttilskud. Det virker og alt der står i deres tekster kommer fra mig selv.

9. Reklame – er jeg troværdig eller ej?

Fordi jeg laver det jeg gør, får jeg løbende tilsendt produkter fra alle mulige firmaer i håb om, at de får omtale. Jeg køber meget sjældent produkter selv, så derfor skal der faktisk stå reklame på alt jeg omtaler uanset om det er betalt eller bare fordi jeg godt kan lide det. Det gør det (i min optik) mere mudret for jer som læsere, for hvad er så betalt? Det kan I faktisk ikke vide, når der skal stå reklame på begge dele.  Personligt ville jeg ønske, at det var fint at skrive “reklame” på de ting, som jeg rent faktisk bliver betalt for at omtale. Men jeg vil gerne understrege, at jeg vitterligt kun omtaler produkter eller laver samarbejder med produkter jeg kan lide og stå inde for. Det er ris til egen røv at modtage penge for at omtale et dårligt produkt. For når du som læser så finder ud af det – så er tilliden væk og du ville stoppe med at følge mig.

10. Godt OG skidt – at arbejde hjemme

Det er jo lidt lækkert at kunne arbejde hjemmefra, ikke bekymre sig om trafikken eller at skulle møde til et bestemt tidspunkt på et kontor. Man behøver jo ikke engang at tænke på hvad man tager på. MEN jeg er også hjemme, når min datter kommer hjem fra skole kl.14 og gerne vil hygge. Og det er supernemt at ende ud i overspringshandlinger, vaske tøj, rydde op og gøre alt muligt andet end at arbejde, når man har hjemmekontor. Og så er det nogle gange ensomt at arbejde på denne måde. Jeg kan godt savne at have kollegaer, nogen at sparre med, spise frokost med osv, specielt når man er social som jeg faktisk er.  Måske havner jeg i et kontorfællesskab på et tidspunkt, hvis jeg savner det for meget. For nu er jeg tilfreds.

Spørg løs!

Håber det gav et lille indblik i livet som blogger og at det ikke KUN er cupcakes, balloner og skønhedsprodukter i linde strømme. Og vil du vide mere eller skal jeg uddybe noget af ovenstående, så skriv.  Jeg elsker det og vil gerne svare på alt så godt jeg kan. 🙂

Kærlig hilsen,

Silke

 • Annelise Jørgensen
  februar 24, 2019

  Spændende at læse 👍👏🏻👏🏻❤️😘🌸

  • Silke
   Annelise Jørgensen
   februar 24, 2019

   TAK søde Annelise. 🙂 Ja, det er jo ikke altid den side man ser, så tænkte at mange vil synes det var interessant. Tak for at skrive det herinde også. Kæmpe knus, Silke

 • Julia venus
  februar 24, 2019

  Det er så fint at man kan “mærke” Silke i dine blogindlæg. Selv om vi to er meget forskellige i forhold til skænhedsbranchen. Så nyder jeg at følge dig…fordi du er dejlig enkel og ærlig når du skriver. Og det inspirende i sig selv.
  Så tak for endnu et ærligt indlæg. Det giver mig lyst til snart at begynde på den blog jeg alt for længe har overvejet 🙂

  • Silke
   Julia venus
   februar 24, 2019

   Tak kære Julia, så dejligt det kan inspirere. 🙂 Så er det da bare med at komme i gang. Hvilket område vil du skrive om? Så spændende!!! Kh, Silke

 • christina ulrikka jensen
  februar 24, 2019

  Kære Silke

  Jeg nyder altid at læse med på din fine blog, jeg synes personligt, at hudpleje er svært da der findes tusindvis af produkter så det er ren jungle, derfor er det dejligt at du skriver dine personlige erfaringer med produkterne, det kan jeg så meget bruge. Det er jo ikke alle produkter der ejner sig til alle, derfor må man prøve sig frem, jeg har lært at hudanalyse er alle pengene værd da det fortæller meget om ens hud. Så tak for din fine blog du gør et kæmpe arbejde. Dejlig søndag til dig ❤️

  • Silke
   christina ulrikka jensen
   februar 24, 2019

   Kære Christina Ulrikka, du har SÅ ret. Det er jo ikke alle, der kan bruge alle produkter – heller ikke dem jeg anbefaler. Så man må lige prøv sig lidt frem på nogle områder og den hudanalyse er godt givet ud. Så får man da ikke smidt penge efter noget, der ikke passer til en. 🙂 Og TAK for din tilbagemelding. Knus, Silke

 • Pia T
  februar 24, 2019

  Kære Silke 🙂
  Din blog er super inspirerende og meget troværdig – og jeg har flere gange gået efter produkter du har anbefalet, så tak for det 🙂
  Rigtig skøn dag til dig 🙂

  • Silke
   Pia T
   februar 24, 2019

   Mange tak ofr ordene, kære Pia! 🙂 Bliver simplethen så glad, når ind anbefalinger kan bruges. Stort knus, Silke

 • Helle
  februar 24, 2019

  Kære Silke,
  Jeg ved et kæmpe arbejde du har lagt i hver en ting du beskriver og husker, da vi talte sammen før du fik blod på tanden.

  Jeg læser med stor interesse mange af dine indlæg og ved hvor meget abejder der kan ligge bag.

  Du inspirerer mig faktisk til at lave noget lignende, indenfor den alternative behandlingsverden.

  Så fint at læse både de gode og dårlige sider, bag arbejdet. Som er et tidskrævende arbejde.

  Tak for god inspiration 😉
  Helle

  • Silke
   Helle
   februar 24, 2019

   Ja, gør det Helle! 🙂 Det er jo altid spændende at komme om bag “gardinet” hos andre, for man aner tit sket ikke hvor meget arbejde og energi der ligger bag. Ville elske at læse lidt mere hos dig også. <3 Kh, Silke

 • Marianne Dolva
  februar 24, 2019

  Kære Silke
  Tak for dit ærlige indlæg og jeg har stor respekt for du kan tager de produkter du kan stå inde for. Jeg har altid opfattet dig som troværdig og seriøs i dine udtalelser og de bloggere hænger ikke på træerne. Du har min største respekt og fortsæt dit rigtige gode arbejde 😘 Knus M

  • Silke
   Marianne Dolva
   februar 24, 2019

   Tak Marianne! 🙂 Du ved jo selv, hvor meget der findes i skønhedsbranchen, så er glad for at du vil følge med her også. 🙂 Knus, Silke

 • Rositta
  februar 24, 2019

  Kære Silke .. ALT du du står for er en kæmpe inspiration ❤️og dit varme ærlige væsen og udstråling overshiner Du .. knus og kram til dig og Carla

  • Silke
   Rositta
   februar 24, 2019

   Ååååh Tak, sikke nogle søde ord.Det betyder mere end du aner. Knus, Silke

 • Tina
  februar 25, 2019

  Du har nogle rigtig gode og sunde tanker bag det at lave din blog og drive din blog 🙂
  Jeg synes du har en dejlig blog, meget nærværende og ægte, helt sikkert jeg blive som en af dine faste læsere 🙂
  Du er meget naturlig og ærlig og det er vigtigt, at jeg kan mærke personen bag en blog og det kan jeg meget her hos dig 🙂
  Jeg ved hvor lang tid det tager at lave indlæg, sætte op, tage billeder, lave aftaler med firmaer osv. og jeg ved at rig bliver ingen bloggere af kun at skrive blog.
  Men leve lidt af det kan du nok, sammen med de mange andre ting du arbejder med og bare du trives i det, så er det jo et rent hit som smitter af på os læsere 🙂
  Tak for et godt indlæg og en smuk ny uge til dig 🙂

 • Anne
  februar 26, 2019

  Spændende! Der er helt sikkert mange fordomme om bloggere – og der findes sikkert nogle der lever op til den, men der er dælme også mange bloggere som er seriøse og knald dygtige.

  • Silke
   Anne
   februar 26, 2019

   Tak Anne!:) Ja, det er der nemlig og du har helt ret med begge dele. Jeg ved godt, hvilken kategori jeg helst vil være. 😀 Kh, Silke

Add Comment

Naturlig fylde med extensions
Skal du være med i 10-kampen med Kræftens Bekæmpelse?