Et år ældre og hvordan jeg fik styr på overgangsalderen

På søndag fylder jeg 48 år og overgangsalderen ramte mig allerede sidste år. Umiddelbart kan det lyde ret deprimerende, men hey – jeg har det faktisk ok med begge dele. 🙂 For det første føler jeg mig ikke som en på 48, jeg ved egentlig heller ikke hvad der definerer én på den alder. Men jeg føler mig i hvert fald klart yngre i sind end tallet ser ud. Og følelsen er vel trods alt det vigtigste, selvom overgangsalderen har drillet.  Men jeg har også fået styr på den nye og vil skynde mig at videregive mine tips, måske kan I andre også bruge noget af det. 🙂

Overgangsalderen er kommet

Sidste sommer slap jeg p-pillerne (lidt sent, I know) for at finde ud af, om jeg var kommet i overgangsalderen. Og allerede efter kort tid begyndte de første tegn på overgangsalderen at snige sig ind på mig. Uro i benene, dårlig søvn, mere følsomhed og til sidst hedeture. Heldigvis ikke svedeture, men hedeturene var sgu slemme nok. Jeg vågnede 5-6 gang hver nat og var ved at koge og om dagen fik jeg en hedetur mindst en gang i timen. Jeg var ved at blive vanvittig!! Og bare det, at jeg skulle tænke så meget over hvad jeg kunne tage på – og hurtigt få af igen – hvis en hedetur ramtemig, når jeg var ude.

Fødselsdag, alder, overgangsalder, kosttilskud

Strikken er kommet på igen! 😀

Min redning mod hedeturene

Jeg talte tilfældigt med en veninde om problemet og fik en pakke kosttilskud af hende, noget hun selv havde købt på apoteket i Frankrig. Pillerne havde virket på hende og hun sad der i en stor strik og havde det SÅ dejligt. Heldigvis havde hun en pakke tilovers, så dem fik jeg lov til at prøve. Og når man er der hvor jeg var, så vil man gøre ALT for at slippe for at være i den tilstand. Pillerne hedder Feminabiane Méno Confort.

(Jeg skal lige sige, at jeg forinden havde prøvet Femarelle, som jeg ved flere er glade for – men de virkede desværre ikke for mig.)

Fødselsdag, alder, overgangsalder, kosttilskud

Fransk kosttilskud

Jeg tog pillerne på samme måde, som min veninde havde fået anvist fra apoteket i Frankrig. To styks de første to dage, derefter en hver dag. Efter en lille uges tid begyndte jeg at sove helt tungt igen uden hedeture!!! Så vildt og jeg var pludselig fuld af overskud igen. Mine hedeture om dagen aftog også og pludselig, næsten uden jeg havde opdaget det, var de stoppet helt. Jeg gik selvfølgelig også lidt i panik, for nu havde jeg jo kun til en måneds forbrug. Så da pakken slap op og jeg ikke havde flere, undersøgte jeg hvor jeg kunne få dem henne online. For de findes desværre ikke  Danmark endnu, men de kan fås online her. De sender til Danmark, har dog ikke prøvet at bestille derfra endnu.

Ingen symptomer på overgangsalderen lige nu

Hvad der er allervildest er, at jeg kun har taget den ene pakke og ikke taget flere siden – og jeg har endnu ikke fået nogen symptomer igen. Jeg har fået en anden veninde til at købe nogle pakker med hjem til mig og har lige givet en pakke til en anden veninde med slemme hedeture. Jeg afventer spændt på at høre, hvordan det går med hende. Hun har taget dem i en uge nu. 🙂 Jeg er sikker på, at symptomerne nok skal vende tilbage, men hvis jeg kan holde det på dette niveau, så fint med mig. Nu har jeg i hvert fald nogle liggende.

Omkring indholdet

Jeg har selvfølgelig googlet lidt om hvad der er i, og umiddelbart ser det ud som om det hele er naturligt. Men jeg skal ikke gøre mig til ekspert på hvad det nøjagtigt er og  jeg er sikker på, at dette indlæg nok skal få nogle andre på dupperne omkring indholdet. Men dette er jo også bare min egen erfaring og anbefaling på noget, som virkede for MIG. 🙂

OBS! Jeg blev gjort opmærksom på følgende: Selvom dette kosttilskud sælges i håndkøb i Frankrig, så er et af indholdsstofferne (Black Cohosh) i dette kosttilskud er ikke tilladt i Danmark. 

Et sidste tip!

Hvis du ikke har lyst til at prøve et kosttilskud og vil igennem det helt naturligt, må jeg også lige anbefale denne bog. Den hedder Hormonel Harmoni, som hjælper dig med at få styr på hormonerne gennem kosten.

Fødselsdag, alder, overgangsalder, kosttilskud

Der er en overskuelig test foran i bogen, som du skal lave først. Testen går ud på at finde ud af, om du har for meget/lidt progesteron, østrogen  og kortisol m.m. i kroppen og ud fra den test kan du så få håndgribelig hjælp i bogen.

Fødselsdag, alder, overgangsalder, kosttilskud

Håber du kunne bruge mine tips til noget her. Det er jo forskelligt hvordan man har det og hvordan man bedst kan tackle det udfordringer, men her var i hvert noget som virkede for mig. 🙂 God fornøjelse med det!

 • Karina
  januar 31, 2019

  Hej Silke. Dejligt at høre dine erfaringer med overgangsalderens kvaler…
  For hede-og svedeture er virkelig noget der kan trække tænder ud 😓
  Jeg bruger selv Femarelle, men kan se at det tilskud du anbefaler kan købes på det franske apotek powersante som har en glimrende onlineshop, som sender til DK. Køber alt muligt andet der, bla Bioderma, melatonintbl mv… Kan kun anbefale powersante.com 👍🏻

  • Silke
   Karina
   februar 1, 2019

   Hej Karina, ja Femarelle ved jeg også mange andre er glade for. 🙂 Og tak for tippet omkring den hjemmeside du anbefaler, dejligt at vide hvilke der er gode og trygge at bruge. 🙂 Kh, Silke

 • Tina
  januar 31, 2019

  God aften Silke.
  Dejligt du deler din erfaring herom 🙂
  Jeg tog også p.piller for at styre mit endometriose og stoppede for snart to år siden og gik da hurtigt i overgangsalder.
  Jeg har mest ikke fået søvn, hedeture har jeg ikke, dem ved jeg mange kvinder synes er trælse.
  Jeg tager cremen Proferia på hver aften på inderlåret, dette i to uger, så to ugers pause og så to uger igen med cremen, det hjælper.-
  Til genglæd taber jeg håret og knækker neglene.
  Tak for et spændende indlæg og et stort tillykke med din fødselsdag på søndag 🙂 jeg sender dig tanker og et højt hurra ;.(

  • Silke
   Tina
   februar 1, 2019

   Hej Tina, den creme har jeg faktisk også hørt om. 🙂 Men den har vel ikke noget med hår og negle at gøre, eller hvad tænker du? Som sagt, er jeg jo ikke ekspert omkring kosttilskud og hvad der er i, men det virkede for mig og jeg føler, at jeg har fået mit liv tilbage. 😀 Kh, Silke

   • Tina
    Silke
    februar 6, 2019

    Kære Silke,
    håber du havde en dejlig fødselsdag i søndags 🙂
    Det er også bare om at bruge det som virker.
    Proferia den hjælper vist mest det hormonelle, som ikke at få hedeture, at få bedre søvn og den slags. Den har ikke hjulpet på mit hår og mine negle, men der tester jeg jo pillerne ligesom du gør.
    Aften hilsner herfra 🙂

    • Silke
     Tina
     februar 10, 2019

     Jeg er meget spændt på, om du kan mærke noget ift de piller du tester. Kontakter dig snart, så jeg lige kan høre nærmere. Knus igen, Silke

 • Anette ninon
  februar 1, 2019

  Kære Silke, hvor er det fint at du deler fra kvinde til kvinde, det har vi brug for.
  Jeg har det godt med Menosan fra dr. Vogel. God weekend til dig og alle.

  • Silke
   Anette ninon
   februar 1, 2019

   Kære Anette,det er jeg virkelig glad for du synes. TAK!!! Og tak fordi du også deler af dine tips, for det er jo ikke sikkert alle vil prøve det jeg har prøvet. 😀 Ønkser dig en dejlig weekend! Kh, Silke

 • Ditte
  februar 3, 2019

  Hej Silke, først tak fordi du deler kvindeliv også når det er den mere private slags. Jeg er selv i starten af overgangsalderen, og bruger femarelle og har ingen symptomer haft efter jeg startede på dem, så det er helt klart en keeper for mig 🙂
  Jeg googlede indholdet på det præparat du har brugt, og faldt over flere advarsler mod sort slangerod ( Black cohosh ) det kan give leverskader (særligt hvis man i forvejen har en lever der er belastet), og er forbudt i dk af samme årsag… så jeg tænkte jeg lige ville nævne det, så man er obs på det.
  Tak for en skøn blog som jeg jævnligt besøger 😀

  • Silke
   Ditte
   februar 4, 2019

   Kære Ditte, tak for info. 🙂 Kan du evt sende mig link til der, hvor der stod det er forbudt? Du må gerne sende det til min email Silkegranegamil.com, hvis du gider. En ansat hos Femarelle har også gjort mig opmærksom på det, men jeg kan kun finde meget gamle artikler på det og at der advares imod det, men ikke at det er forbudt? Mærkeligt, at det bare bliver solgt som håndkøb i på apotekerne i Frankring. Og hvor store mængder mon der skal til? En pakke har taget alle mine symptomer og heldigvis ingen leverskader her. 😀 Femarelle virkede desværre ikke på mig. Øv, for mener flere der er glade for det! Kh, Silke

   • Ditte
    Silke
    februar 4, 2019

    Hej Silke, jeg skal se om jeg kan finde det igen, den ene var ihvertfald en artikel i Politikken. Jeg tænker der skal noget mere massive mængder til og over en lang periode, før der lige frem bliver tale om leverskader 😉 du ved sikkert også at der hellere bliver overdrevet, når noget viser nogle takter som kan have sundhedsskadelig effekt…. jeg skriver til dig på mail når jeg har fundet det frem. Mvh og dejlig aften Ditte

 • Anna
  februar 3, 2019

  Mange tak fordi du deler ud af din erfaring Silke:)
  Kh Anna

  • Silke
   Anna
   februar 4, 2019

   Selv tak Anna, vi må jo dele vores erfaringer kvinde til kvinde med sådan et vigtigt emne, ik? 🙂 Ønske dig en dejlig mandag! Kh, Silke

 • Pia T
  februar 14, 2019

  Tak for din skønne blog 🙂
  Jeg er også kommet i den “fase” du skriver om, og jeg er startet på noget rødkløverekstrakt fra Herrens Mark 🙂 Det smager ikke så godt, men det har i hvert fald virket for mig. Der er dog enkelte dage hvor jeg synes svedeturene kommer lidt igen, og tænkte derfor på at prøve de her du skriver om. Men kan jo så lige se, at der er noget i (Black cohosh) som jeg aldrig har hørt om. Må se, om jeg springer på at prøve det trods alt, nu du har så gode erfaringer 🙂

 • Jeaent Sørensen
  februar 18, 2019

  Tak for dine råd – jeg har nu bestilt en pakke .-)

  jeg spiser p-piller nu for at holde hedeture og meget andet væk. Er dog lidt træt af p-pillerne da de godt kan give hovedpine. Men hvis jeg lægger p-pillen på hylden er jeg så meget plaget at div. overgangs-symptomer- så krydser fingre for det her også kan hjælpe mig 🙂

  • Silke
   Jeaent Sørensen
   februar 21, 2019

   Hej Jeanet, jeg tror det er præcis det samme som er sket for mig, da jeg smed p-pillerne. Så håber de virker for dig, som de gjorde for mig. Det er i hvert fald et forsøg værd, ik? 🙂 Skriv endelig igen, hvordan det går. Synes det er lidt spændende, om andre har samme glæde af det som mig. 🙂 KH, Silke

 • sanja kadric
  januar 18, 2020

  http://online-apotek.dk/advarsel-mod-kosttilskud-med-planten-sort-slangerod/

  Jeg har brugt alt sort slangerod, hvid slangerod, femarelle, rødkløver salvie…Alt hjælper i kort periode

Add Comment

Trådløs hjælp, når jeg er på farten!
Sådan gik min tredje scanning med Oslo Skin Lab