Hudplejetips til 40+ år – og som har virket på mig!

Når man er en 40+ år voksenblogger som mig og har arbejdet med skønhed i over 20 år, har jeg selvsagt prøvet en masse hudpleje af. Du behøver jo ikke være ekspert for at bemærke, at huden mister fylden, bliver slappere og får rykkere med alderen. Den klarer spejlet fint! 😀 Men nu har jeg lavet nogle hudplejetips, som har virket for mig og som du måske også kan have glæde af. 🙂

Når 40+ år huden er tør som en rosin

Jeg døjer selv med tør hud og får nogle gange sådan en fint “creppet” overflade på kinderne. Så ved jeg, at jeg ikke har været flittig nok med smørelsen.  For at holde en tør hud så fugtet og næret som muligt, skal du have den rette rens, som ikke udtørrer. Du skal også eksfoliere/skrubbe huden jævnligt. Her kommer nogle tips, så du ikke tørrer helt ud:

 • Undgå meget varmt vand, det stripper din hud for dens naturlige olier. Brug hellere lunket vand. Personligt har min sarte rosaceahud fåt det meget bedre efter jeg er begyndt at bruge Micellar Water. Det har jeg efterhånden brug i mange år og min hud har det altså rigtig fint med det. Kosmetologer synes ikke, at det er nok med en Micellar Water, men anbefaler dobbeltrens, tonic osv.

hudpleje, 40+ år, øjencreme, serum, ansigtscreme, tips

Serum, favorit, hudpleje, Biotherm, Vichy, Helena Rubinstein

 • Eksfolier huden jævnligt, min hud tåler ikke mere end en gang om ugen. Men har du meget tør hud, som nærmest skaller, så eksfolier to gange om ugen. Jeg bruger oftest en blød vaskeklud i bruseren eller en mild peeling, som denne jeg har testet fra Elizabeth Arden. 
hudpleje, 40+ år, øjencreme, serum, ansigtscreme, tips

Her ses min hud efter tre dages peeling med Elizabeth Ardens fire ugers kur.

Find din yndlingsolie

Indrømmet jeg har ikke altid selv været glad for olie og er super kritisk med hvilke jeg kan lide. Selvom min hud er tør, må olien nemlig ikke være alt for fed og fedtet. Jeg synes også, at makeuppen kan forsvinde hvis jeg bruger den forkerte olie.  Men om vinteren, hvor huden bliver endnu mere tør af kulde, vind og tør radiatorvarme, elsker min 40+ år hud det.

hudpleje, 40+ år, øjencreme, serum, ansigtscreme, tips

En af de bedste serumolier jeg selv har prøvet er Serum Paradoxe fra Beauté Pacifique, som også fungerer rigtig godt under makeuppen. Den giver en fin glød til huden og kan enten blandes i din creme eller bruges alene/under. Jeg bruger den under cremen. Den pumper huden godt op med fugt, så den virker blød, smidig og har en flottere udstråling.

Eksfoliering er alfa omega

Eksfoliering eller peeling er vigtigt, hvis huden skal have en smuk glød og fin, glat overflade. Som nævnt før, er jeg forsigtig med at eksfoliere min sensitive hud. Men det SKAL gøres og gør en stor forskel på 40+ år huden! Når de døde hudceller er fjernet, har både serum og creme nemmere ved at blive optaget af huden. Og min hud ser med det samme friskere og mere klar ud, hvilket igen giver en mere ungdommelig glød. Forestil dig, at du har en gammel neglelak på og bare lægger et nyt lag henover – det bliver ikke rigtig godt, vel?  🙂 Så fjern skidtet og så har du en god, ren og forfinet base til resten. Hvis du er sart som mig, kan du vælge en blidere enzympeeling ellers vælg en med korn, som giver en lidt mere grov eksfoliering. Læs også indlægget “Fantastisk peeling til moden hud” her.

hudpleje, 40+ år, øjencreme, serum, ansigtscreme, tips

Virker øjencreme?

Jeg har sagt det før og siger det igen, ingen (øjen)creme i verden kan fjerne rynker.  Men den kan reducere og forbedre, men helt væk får du dem ikke med en creme. Jeg kom selv sent i gang med at bruge øjencreme og har altid bare lagt min ansigtscreme tæt på øjnene. Det har jeg følt var fint.  Men jeg kan da godt se, at jeg nu har brug for lidt mere. Huden omkring øjnene er jo tyndere end i resten af ansigtet, så jeg har været glad for lidt mere rige øjencremer. Jeg har linket til nogle stykker her, som jeg selv har været meget glad for at bruge.

hudpleje, 40+ år, øjencreme, serum, ansigtscreme, tips

Luksus – Denne øjencreme Future Solution Lx Eye And Lip Contour Regenerating fra Shiseido er en storfavorit. Den kan også bruges til læberne, men jeg brugte den kun omkring øjnene. Fed i konsistensen og gav masser af god næring til øjenområdet, som til tider kan være ret tørt hos mig.  Den er temmelig dyr, men holder til gengæld i mindst et halvt år.

Mellem/dyr – Selvom Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex fra Estée Lauder er ret let I konsistensen, så har jeg elsket hver en dråbe af den. Den giver sindsygt meget fugt og huden strutter af sundhed og ser bare forfinet og glattere ud. Også en øjencreme jeg gerne vender tilbage til!

Budget – Denne lyserøde øjecreme Age Perfect fra L’oréal er faktisk til 60+ år, men den var altså også fantastisk til mine øjenomgivelser. Den giver en smule glød til øjenomårdet, fugter godt og modvirker de mørke rande. Og så er den yderst budgetvenlig.

Det var mine tips til hudpleje til 40+ år, det blev en ordentlig smøre. Men håber du kunne bruge noget af det. 🙂

Forresten så ligger der også et indlæg på bloggen om 5 makeupfejl, der kan få dig til at se ældre ud end du er. Læs det her! 

  Add Comment

  Serum – her er 3 du bør kende!
  Min hverdagsmakeup – og produkter, der imponerer!

  Min top 3 favorit foundations lige nu

  I dag skal det handle om mine favorit foundations, så jeg har udvalgt de tre jeg bruger allermest lige nu. Bortset fra mascara er foundation nok det makeupprodukt, som jeg går mest op i bare skal fungere. Og det lader til, at I gør det samme, for spørgsmålet om en god foundation kommer igen og igen i min indbakke.  Så here it goes. :) Hvad skal en god foundation kunne? For mig skal en god foundation have følgende kvaliteter. Den skal være nem at smøre ud, virke udglattende, ikke sætte sig i porer og linjer, dæk[...]

  Blød smokey eyes og lækkert hår

  Jeg har en mega nem måde at lave en blød mini smokey eyes makeup på.  Til det bruger jeg kun fire produkter, som jeg alle har købt hos Cocopanda. Jeg har lavet en lille trin for trin billedeguide, hvor jeg viser hvor nemt det er. Og så skal du også lige høre om en hårstyler jeg har prøvet, som jeg er helt skudt i. :) Nem mini smokey eye I min optik skal makeup ikke være et kompliceret projekt, men nemt og uden at skulle bruge 79 forskellige produkter. Min mini smokey eyes makeup er lavet med kun 4 produkter. Nem[...]

  Veganske skønhedsprodukter når de er bedst!

  Posted In: Anmeldelse | Hudpleje | Reklame
  Jeg har længe gået og luret på nogle veganske skønhedsprodukter fra Sanzi Beauty. Det var specifikt 3 produkter, som havde fanget min interesse. Nu fik jeg dem endelig prøvet! Og netop disse 3 har du og en veninde mulighed for at vinde i en konkurrence her på bloggen. Men først lidt mere om disse 3 skønne, veganske skønhedsprodukter. :) Effektive, veganske skønhedsprodukter Jeg har prøvet min del af skønhedsprodukter gennem de sidste 25 år som skønhedsredaktør. Jeg er hurtig til at spotte om det blot er det[...]