Hormoner og 5 kilo mere på vægten

Posted In: Krop | Sundhed/kosttilskud

Jeg tænkte, at jeg ville give en update om hvordan det går med tage hormoner mod overgangsalderen. Eller det vil sige mod symptomer og med bivirkningerne. Derudover vil jeg også gerne anbefale en rigtig god bog, som netop handler om en masse danske kvinder og hvordan de tackler overgangsalderen.

Hormoner på godt og ondt

Jeg har jo været meget ramt af slemme hedeture og søvnløse nætter, da min overgangsalder for alvor trådte i kraft for et lille års tid siden. Det var mildest talt frygteligt og jeg besluttede til sidst for at gå med hormoner. Noget jeg i starten så lidt som en falliterklæring, men som jeg simpelthen er blevet så glad for. For jeg har vitterligt fået mit liv og min søvn tilbage. 🙂 I starten tænkte jeg rigtig meget over, at jeg spiste hormoner og læste indlægspakken meget nøje. Det skal man måske lade være med, for det fik jeg det ikke bedre af. 😀 Der er jo et hav af bivirkninger og en af dem er blandt andet vægtøgning. Den hører til de mest normale bivirkninger. Men når man er angrebet af flere hedeture i timen, så bliver man jo også desperat. Hormoner, overgangsalder, hedeture,

5 kilo på 5 måneder

Jeg er heldig med mine gener og har aldrig haft de store problemer med vægten. Jeg har kunnet spise hvad jeg ville og træne/ikke træne som jeg ville. Så jeg tog mig ikke af den bivirkning om vægtøgning og bemærkede egentlig heller ikke, at jeg langsomt havde taget lidt på. Bevares, jeg er da stadigvæk slank, men pludselig kunne jeg næsten ikke lukke nogen af mine bukser mere. Så efter en tur på vægten måtte jeg konstatere, at jeg har taget 5 kilo på på de første 5 måneder. Jeg kan dog ikke alene give dem skylden, for jeg havde også givet den gas med slik, is og kager og gået i en stor bue udenom alt, hvad der hed motion. Men for at det ikke ender som 10 kilo på 10 måneder, måtte jeg jo gøre noget.

Luk munden og let røven

Det er faktisk Christian Bitz som engang brugte dette udtryk, som jeg synes siger alt. For jeg vil ikke tage mere på nu og vil hellere tage hånd om det inden det bliver rigtig svært at komme af med det igen. Så jeg  har derfor besluttet mig for, at lukke munden og lette røven. Altså lukke munden for de søde sager og få en lille smule motion ind i min hverdag. Begge dele er ikke noget jeg nyder og jeg har klart sværest ved at holde mig fra de søde sager. Men til gengæld har jeg fået hevet mig op til at dyrke fitness igen, mit mål er 3 gange om ugen. Lige nu er det nok nærmere to gange om ugen, men lidt er bedre end ingenting. 🙂hormoner, vægtøgning, overgangsalderen, hedetureJeg vil i den forbindelse gerne lige slå et slag for Loop Fitness, hvor jeg selv træner. Jeg har bemærket, at det er et sted især mange voksne kvinder bruger. Det er ikke smart i en fart og der er heller ingen “bøffer”, så det er stille og roligt og for alle. Træningen tager kun 24 minutter og så er man ude af døren igen, det er lige hvad jeg kan overskue. 🙂

Hormoner er ikke altid en dårlig idé

Jeg fik tilsendt en bog, som jeg virkelig vil anbefale alle kvinder i overgangsalderen at læse. Den hedder Klimateriesild og er 12 danske (kender go ukendte)  kvinders fortællinger om deres overgangsalder. Jeg har kunnet nikke genkendende til SÅ mange af beskrivelserne, som er hudløst ærlige.hormoner, vægtøgning, overgangsalderen, hedetureJeg har også skraldgrinet mange gange, mens jeg læste bogen. For det kommer ret tydeligt frem, hvor skør og sensitiv man kan blive af den her overgangsalder. Læs bare lige dette lige afsnit:hormoner, vægtøgning, overgangsalderen, hedetureMen guldet i bogen er altså speciallæge i gynækologi Christine Felding. Hun har gjort mig meget klogere og meget mere rolig ift det at tage hormoner. Hun mener nemlig ikke, at kvinder skal være bange for hormoner og at vi er fejlinformerede om hormoner. Det skal læses, for der er gode råd og kloge ord, som. man kan bruge til noget. Hun siger også, at hvis en kvinde er sund og rask, men er plaget af overgangsalderen, så er det helt fjollet at hun ikke bruger hormoner. Så kæmpe anbefaling til denne bog, som jeg har slugt på et par dage.  Læs, læs, læs! 🙂hormoner, vægtøgning, overgangsalderen, hedeture

Jeg har tidligere bedt om jeres tips til at komme bedre igennem overgangsalderen. Dem samlede jeg i et indlæg her. Og ellers kan du læse om min lille “rejse” og hvordan jeg selv fik styr på den her. 

 • Tina
  oktober 20, 2019

  Kære Silke,
  det er noget af en rejse du har været på.
  Det rammer nok meget forskelligt.
  Det er godt du har fundet din vej gennem trods de kilo som kom på 🙂
  Luk munden og let Røven, det er et godt udtryk som jeg vil huske at give videre 🙂
  Ønsker dig en skøn søndag i det stadig lune efterårs smukke vejr 🙂

  • Silke
   Tina
   oktober 23, 2019

   Hej Tina, ja det tror jeg du har ret i. Men det er bare så synd, at der er så få, der taler højt om det. Jeg er ikke flov over at være kommet i overgangsalderen, men fornemmer at mange kvinder føler lidt skam omkring det. Sp vi må kaste lys på det og gøre det ti len naturlig ting, for det er det jo. 😀 Kh, Silke

   • Christina lauritzen
    Silke
    marts 29, 2021

    Jeg er blevet ret inspireret af din side.. Virkelig fint beskrevet.. Åbent og Bruder med et tabu( Hvilke jeg ikke helt forstår er omkring OA) alle kommer jo igennem det. Keg er nysgerrig på dit FSH tal den fang du startede hormonbehandlingen – hvor gammel var du og hvad var dit tal?

 • Charlotte ASCANIUS
  december 3, 2019

  Jeg vilke forkæle min dejlige søster, som er så givende og hjælpsom. 👍❤

 • Karin
  november 19, 2021

  Jeg bruger også trisekvens på 2 år, og min læge har foreslået at jeg skifter imellem trisekvens 1 måned og Femanor 2 måneder, således at jeg kun får en blødning hver 3 måned. Femanor indeholder det samme som de hvide tabletter i trisekvens.
  Begge medikamenter fåes også i den nøjagtig halve dosis, og dem kan man så skifte over til på sidste år og derved nedtrappe

Add Comment

Alder er jo bare et tal
5 produkter jeg anbefaler igen og igen…