Er dyre hårbørster bedre end de billige?

Posted In: Anmeldelse | Hår | Test

Jeg har altid undret mig over, hvorfor nogle hårbørster er SÅ dyre i forhold til andre. For eksempel er jeg selv ejer af en af de berømte Mason Pearson børster til 1.595 kr. Og nu er der kommet et andet mærke, som ligner den ret meget, men til kun 89 kr. Så nu jeg har prøvet at sammeligne dem for at finde frem til, om den dyre virkelig er så meget bedre end den billige.

Hårbørste, test, Normal, Mason Pearson, billig vs dyr, hår

Den dyre hårbørste

Den dyre hårbørste til 1.595 kr er fra det britiske mærke Mason Pearson, børsterne er håndlavede. Den jeg ejer er modellen Bristle B1, som er især velegnet til fint, langt hår. Der findes forskellige modeller og  B1 er den største hårbørste i sortimentet. Den  er lavet af rene vildsvinehår, som anbefales til fint hår. Mason Pearsons hårbørster er kendte for, at de  masserer og stimulerer hovedbunden. På den måde bliver hovedbunden stimuleret og de naturlige olier frigivet, så de børstes ud i længderne for mere glans. Den fungerer som den skal og jeg har intet at udsætte på den. Det er en flot hårbørste med en blank finish, som dog er lidt mere glat at holde på. Til gengæld følger der en ekstra børste med, som du kan brug til at rense selve hårbørsten for hår. Det er helt genialt og så er det piece of cake at fjerne hårene fra børsten.

Hårbørster, test, Normal, Mason Pearson, billig vs dyr, hår

Den billige hårbørste

Det billigere mærke Fable Friday er nyt og fås kun i Normal butikkerne fra på mandag. Der findes kun to hårbørster i sortimentet, begge koster 89 kr. En til fint/normalt hår og en til normalt/kraftigt hår. Formen på børsterne ligner Mason Pearson, men har en mat overflade som faktisk gør det nemmere at holde på børsten. Børsten til fint/normalt hår har kun vildsvinehår og var den jeg prøvede først, da den passer til mit hår. Jeg synes den fungerer bedst som en “friseringsbørste”, altså når man bare lige skal køre en børste over håret. For mig fungerede den ikke så godt, når håret skulle redes “i bund”, men det gjorde modellen til normalt/tykt hår til gengæld! 🙂 Den har både nylon og vildsvinebørster, så jeg får stimuleret hovedbunden og kan også rede de naturlige olier ud i længderne med denne.

Hårbørster, test, Normal, Mason Pearson, billig vs dyr, hårHårbørste, test, Normal, Mason Pearson, billig vs dyr, hår

Hvilken af hårbørsterne er bedst?

Fra Fable Friday synes jeg den til normalt/kraftigt hår fuldstændig gør det samme som den dyre B1 Bristle hårbørste fra Mason Pearson. Jeg har endda siddet med lukkede øjne og børstet på hver sin side af hovedet med begge børster samtidig. Jeg kan ikke se eller mærke forskel på håret uanset hvilken af de to hårbørster jeg bruger. Hårbørster, test, Normal, Mason Pearson, billig vs dyr, hår

Med en Mason Pearson børste køber du selvfølgelig også et lille stykke historie og deres hårbørster er håndlavede, det er dem fra Fable Friday selvsagt ikke til den pris. Så handler det om etikken og at du gerne vil have en håndlavet, smuk børste, jamen så skal du vælge Mason Pearson. Er du ligeglad med det og vil bare have en god børste, som ikke smadrer økonomien, så vælg den fra Fable Friday. Måske får jeg nu 100 frisører på nakken, som ikke er enige – men jeg KAN altså ikke mærke forskel. Og derfor vil jeg ikke tøve med at anbefale den fra Fable Friday som et rigtig godt køb.

Har du læst mit indlæg om extensions og mere fylde? Hvis ikke så kan du læse det her.

 • Lenina Thorning
  oktober 27, 2019

  Tak for et ærligt super brugbare indlæg 🙏

 • Ulla christenseN
  november 2, 2019

  Hej silke. Jeg har tidligere fået gode råd fra dig, og prøver lige igen👌vil gerne spørge dig om du kan anbefale en primer til under makeup til moden hud. Jeg er 62 år har normal hud – måske lidt til den tørre side. Rigtig dejlig weekend

  • Silke
   Ulla christenseN
   november 2, 2019

   Hej Ulla, jeg er selv glad for den som hedder Truth Banana Bright Face Primer fra Ole Henriksen. Den giver en fin glød til huden og er dejlig cremet i konsistensen. 🙂 Kh, Silke

 • Ulla chrisTenSen
  november 3, 2019

  Mange tak for dit råd,👌 jeg skal snarrest til Matas😊

 • Karina
  januar 4, 2020

  Tak for din gode råd

 • MereTe
  januar 5, 2020

  Jeg fik engang en af de dyre håndlavede børster i gave, men mit hår blev helt elektrisk og stod ud i luften i stedet for, det var lidt ærgerligt. Den billige børste gør nok det samme, men jeg vil dog give det en chance. Så jeg kigger efter den i Normal. 😊

Add Comment

5 produkter jeg anbefaler igen og igen…
Virker kollagenpulver stadigvæk efter et år?

Anti-age serum i Rolls Royce klassen

Posted In: Anmeldelse | Hudpleje | Reklame
Hvis du ønsker et anti-age serum, som kan dække alle behov din hud måtte have, så læs videre. Elizabeth Ardens luksusserie Prevage har nemlig lanceret en opgraderet version af deres bedste anti-age serum. Og det nye serum har mange fordele, som jeg synes du skal høre om. :) Arbejdshesten i din hudpleje Hvis du allerede var glad for det første Prevage Advanced Anti-aging Serum, så glæd dig. De ingredienser, som var i det første serum er også i det nye Prevage Anti-Aging Daily Serum 2.0. Men med det nye får du en[...]

3 dages juicekur – sådan gik det!

For et par uger siden tikkede der en mail ind om jeg havde lyst til at teste en 3 dages juicekur fra Restart Juice. Det har jeg længe tænkt på at gøre, så nu sprang jeg på muligheden. Jeg var selvfølgelig også lidt nervøs, for at jeg både skulle blive sulten og sur. Men jeg ville også gerne prøve at give min krop en lille "udrensning" og mærke hvad det kan gøre for mig. Dag 1 - knaldende hovedpine! Jeg plejer at starte med at lave en kop kaffe som det allerførste om morgenen. Det er den kop, som sparker lidt[...]

5 gode makeup budgetkøb

Posted In: Makeup | Reklame | Skønhed
Jeg har fundet 5 gode makeup budgetkøb hos Cocopanda, som absolut skal have en anbefaling med. Ingen af produkterne koster over 70 kr og jeg har testet dem alle med stor fornøjelse. :) Så skal makeuppungen opgraderes, så kan du måske bruges et par af disse skønne produkter. Der er også en rabatkode, der giver yderligere 15% rabat også på allerede nedsatte varer, men det kommer jeg tilbage til.   Let foundation med naturlig dækning Denne Serum foundation fra The Ordinary har jeg faktisk skrevet om før. Det er e[...]