Nærende hudpleje til 50+ år

Posted In: Anmeldelse | Hudpleje | Reklame

Jeg har tidligere skrevet, at jeg er fløjtende ligeglad med hvilken alder en creme er til – bare den virker! Og sådan har jeg det stadigvæk, selvom jeg elsker at der er kommet så meget fokus på produkter til den modne hud. Derfor vil jeg i dag gerne fortælle lidt om min oplevelse med Matas Firming serien, som er nærende hudpleje til den modne hud.

Matas, Matas Firming, svanemærket, hudpleje, antiage, opstrammende, hudpleje, 50+, moden hud

Matas Firming består af seks produkter, nemlig en dagcreme med spf 15, en natcreme, et serum og en øjencreme til tør hud. Derudover kan du også vælge om du vil have dag- og natcreme til meget tør hud.

Hvem er Matas Firming serien egnet til?

Selvom du ikke er fyldt 50 år endnu eller er meget ældre, så er det vigtigste at cremerne passer til din hud.  Jeg er 48 år og har tør til meget tør hud, så jeg var spændt på om produkterne til tør hud gav nok. Firming serien er lavet til en hud, som har tendens til at blive rynket, slap, tør og som kan være lidt sart. Der er ingen parfume i produkterne og så er det bare fedt, at hvert produkt kun koster 65 kr.

Huden stråler

Firming er til huden på 50+ år og det kunne jeg vitterligt godt mærke, for her er der lagt vægt på masser af nærende pleje. Selvom jeg ikke engang brugte produkterne til meget tør hud, men “kun” til tør hud, så kunne jeg virkelig mærke produkternes evne til at fugte intensivt.  Her får du en virkelig nærende hudpleje, som kan få huden stil at stråle. Kæmpe plus hos mig, som altid ender med lidt tørre, “crepede” kinder, hvis jeg ikke får nok fugt. Det gjorde, at min hud fra dag 1 føltes dejligt fugtmættet og så sund og blød ud. Det skyldes et 3-dobbelt hyaluronsyrekompleks, som sørger for at holde de små tørhedlinjer væk.

Matas, Matas Firming, svanemærket, hudpleje, antiage, opstrammende, hudpleje, 50+, moden hud

Mine favoritter

Jeg synes virkelig, at alle fire produkter var rigtig gode, men skal jeg fremhæve to så er det Firming Serum og Firming Dagcreme med spf 15.  Specielt i denne solrige tid sætter jeg pris på en indbygget spf i min dagcreme, så jeg kan holde pigmentpletterne (og rynkerne) væk. Og jeg er vild med, at alle produkter er på praktiske pumpeflasker, så det både er hygiejnisk og sparer plads.

Matas, Matas Firming, svanemærket, hudpleje, antiage, opstrammende, hudpleje, 50+, moden hud

Firming Serum ser umiddelbart ud som en creme og virker mere tyk end andre sera. Men når den kommes på huden…

Matas, Matas Firming, svanemærket, hudpleje, antiage, opstrammende, hudpleje, 50+, moden hud

…og jeg smører den ud, bliver den helt let i konsistensen og trænger ned i huden med det samme.

Matas, Matas Firming, svanemærket, hudpleje, antiage, opstrammende, hudpleje, 50+, moden hud

En lille mirakelingrediens

Der er niacinamide (også kaldet B3-Vitamin) i både dagcreme og serum. Det er ikke en ny ingrediens, men den er generelt bare rigtig god, fordi den nærmest “kan fikse alt”. Den virker godt på pigmentpletter, men kan også dulme rødme og irritationer, glatte ud samt give en finere glød.

Nærende og enkel hudpleje

I Firming øjencremen er der tilsat opstrammende og fugtende jojoba, mens den rige Firming Natcreme indeholder plejende avokadosmør. Bruger du alle fire produkter på én gang, vil du opleve at huden ikke mangler noget. Sådan var det i hvert fald for mit vedkommende.

Hele serien er så enkel, fin og overskuelig, det er jeg  virkelig stor fan af. Min hud har haft det så dejligt med denne serie, ingen irritationer, min rosacea brød ikke ud og jeg blev ikke tør på nogen måde. I øvrigt er serien svanemærket, som er din sikkerhed for at emballagen belaster miljøet mindst muligt.

Matas Firming er én af tre nye hudplejeserier. Jeg har også tidligere anmeldt Matas Mild, som du kan læse mere om ved at klikke her. Og Matas Anti Wrinkle, som du kan læse om her.

Matas, Matas Firming, svanemærket, hudpleje, antiage, opstrammende, hudpleje, 50+, moden hud

 • Jane Maigaard
  april 23, 2019

  Kære Silke, Det er meget inspirerende at du deler skønhedstips og dine erfaringer til os med en moden hud. Og også at du fokuserer på hvad du syntes virker og ikke virker og ikke skeler til pris klassen men mere til effekten. I disse dage er der nærmest gået inflation i hud produkter og det er en jungle at bevæge sig rundt i. Og derfor er det super godt at vi har dig til at snuse til dem så du kan give os din ærlige mening 🙂

  • Silke
   Jane Maigaard
   april 25, 2019

   Kære Jane, hvor er du altså sød. 🙂 Tusind tak for at tage dig tid til at skrive dette, det betyder mere end du aner. Og ja, jeg går efter effekten først og fremmest – og jo ældre vi bliver, jo vigtgere bliver den jo også fremfor hvilket mærke det er, ik? 😀 Ha’ en dejlig dag! Kh, Silke

 • Karin jakobsen
  april 24, 2019

  Kære silke
  Jeg bruger Ecooking produkter , kender du til dem og hvad syntes du i henhold ril Matas produkterne ? De er nemlig også dyre 😟
  Jeg har combi hud dur Matas cremen også dertil ? Venlig hilsen Karin

  • Silke
   Karin jakobsen
   april 25, 2019

   Hej Karin, Ecooking har også super produkterog elsker specielt deres Peel Mask. Hvis du har kombineret hud, ville jeg måske hellere vælge Anti Wrinkle serien fra Matas, som er knap så rig i konsistensen. Firming er meget nærende og det vil du måske opleve, var for meget for din hud. 🙂 Kh, Silke

 • susanne
  april 26, 2019

  Tak Silke, skønt du fokuserer på moden hud. Jeg er 63 og søger altid efter en creme der hjælper på slap og rynket (30 år i solen) og har brugt masser af penge på produkter som ikke virker overhovedet eller på ansigtet – nu prøver jeg Matas, virker det ikke, har jeg i det mindste ikke endnu en gang brugt en formue. Tak for du har tænkt på os modne kvinder.
  susanne

 • Anne Madsen
  maj 30, 2019

  Tak for en inspirerende anmeldelse. Lige som jeg skal til at finde en ny og “overskuelig” ansigtcreme, kommer dette helt perfekt.

  Må jeg høre dit bud på en god øjencreme, der gør lidt for let tunge øjenlag og smilerynker plus en foundation med faktor? Har du gode bud også til 50+? Takker

Add Comment

Kan strygejernet skiftes ud med en steamer?
Mindre appelsinhud på 30 dage – sådan gik min test