Fyret fra jobbet

Posted In: Personligt

For præcis 4 år siden blev jeg fyret – og ironisk nok for denne blog! Det var et hårdt slag og noget, der tog mig lang tid at komme over – især at finde troen på mig selv igen. Intens voksenmobning og systematisk ekskludering fra en ny chef havde sat sit aftryk i mig.Men nu er det hele heldigvis kommet på afstand, jeg er et helt andet sted. Jeg vil gerne at dele den historie, fordi jeg er sikker på at andre har prøvet noget lignende. Eller bare har prøvet at blive fyret, som i sig selv er hårdt. Så nu kan du læse min historie og hvordan jeg kom igennem det. For der kommer (som regel) noget godt eller bedre, når en dør lukker sig. 🙂Fyret, personligt, Silke Grane, job

Verdens bedste job

De sidste mere end 20 år har jeg arbejdet som skønhedsredaktør på forskellige magasiner og har altid knuselsket mit job. Jeg havde arbejdet på samme magasin i otte år, da jeg blev fyret i 2016. I øvrigt et job, som jeg i sin tid blev hentet til! Jeg elskede virkelig både min arbejdsplads, mine søde kolleger og det jeg lavede. På de otte år nåede jeg at have tre forskellige chefredaktører og den sidste startede 1,5 år før det endte med min fyring.

Mit job blev pillet fra hinanden

Da min nye chef startede, lad os kalde hende Mette, stod jeg for cirka 12 faste sider i det magasin jeg arbejdede på. Inden den første arbejdsuge med Mette var omme, stod det klart for mig, at jeg skulle arbejde hårdt for at bevise mit værd. Men lige meget hvad jeg gjorde så var det ligesom ikke godt nok. Mine idéer duede ikke, produkter jeg havde testet og skrevet om, blev pillet ud fra mine sider og erstattet. Vel at mærke uden at jeg blev informeret, selvom jeg stod som afsender og redaktør på siderne. Mine arbejdsopgaver blev stille og roligt uddelegeret til mine kollegaer, så jeg i løbet af få måneder stod tilbage med kun 3 sider. Jeg skulle spørge om lov til at gå til pressemøder, som vel at mærke var en normal del af mit job. Mit job blev pillet fra hinanden for åben skærm og jeg begyndte at fornemme hvad der skulle ske med mig.  Jeg kunne blive ved, men dette giver måske et lille billede af hvilken type chef Mette var.

Jeg mistede troen på mig selv

Det skete også noget indeni mig, som månederne gik. Jeg begyndte at miste troen på mig selv, at jeg kunne noget. At jeg duede og var god til mit job. Det var en langsom proces, men jeg følte mine vinger var blevet stækkede og at jeg ikke kunne løse det lige meget hvad. Jeg synes ellers at jeg er typen, der kan arbejde sammen med de allerfleste. Jeg prøvede også at gøre hvad jeg kunne for at få vores samarbejde oppe at stå. Netop fordi jeg elskede det jeg lavede. Jeg applerede til Mettes følelser og fortalte hende, at vi jo var på samme side, jeg prøvede at sige fra, jeg prøvede bare at gøre alt hvad hun sagde, jeg prøvede at være neutral. Men lige meget hvad, så hjalp det ikke. Til sidst blev jeg næsten handlingslammet, mine kreative idéer kom ikke mere og jeg blev helt hul. Som om nogen havde slukket mit lys…

Bloggen blev født

I samme periode blev en af mine andre kollegaer, fra et andet magasin i huset, opfordret til at starte en blog. En blog, som også kunne gavne magasinet til at udvikle nye samarbejder. Det gav jo god mening og der var også andre på samme redaktion, der havde diverse blogs. Det fik mig til at tænke, at jeg da også skulle lave en blog, som “mit” magasin kunne have gavn af. Og jeg på den måde igen kunne vise mit værd. Jeg luftede tanken på redaktionen og Mette skrev til mig, at det var ok sålænge jeg ikke arbejdede på den i arbejdstiden og at bloggen ikke konkurrerede med magasinet. Som sagt, så gjort. D.6. december 2016 udgav jeg så min lille skønhedsblog med nogle få indlæg, så der var lidt at gå i gang med at læse. Mette kommenterede den ikke med et ord.

Fyret, personligt, Silke Grane, job

Min første teaser på instagram om at jeg havde startet min blog. 🙂

Fyringen

Fem dage senere blev jeg indkaldt til møde med husets HR-afdeling, husets jurist samt en tillidsrepræsentant. Sjovt nok dukkede Mette ikke selv op til mødet. Hun kom først, da jeg havde skrevet under på min opsigelse. De mente, at min blog var konkurrerende – bloggen var 5 dage gammel og havde 27 følgere. Jeg må have været en kæmpe trussel!

Men beslutningen var taget, jeg skulle ud. Og døden skulle have en årsag, som så blev min blog. Mette havde bare ventet på muligheden og den kom her. Jeg fik valgmuligheden mellem en bortvisning og en fire måneders freelance aftale med løn. Jeg var i chok!! Som enlig mor tog jeg selvfølgelig det sidste, for bliver man bortvist, så står man uden løn med det samme. Jeg kunne intet gøre. Det eneste jeg måtte vælge var, om det skulle meldes ud, at jeg var fyret eller at jeg selv havde sagt op. Jeg valgte det sidste og fortrød det faktisk kort efter, men lige i situationen var jeg så flov over at være blevet fyret…

Hvad skulle jeg så??

Jeg blev fritstillet med det samme og så gik jeg bare hjem og græd og græd og græd. Jeg var helt flået fra hinanden efter 1,5 års voksenmobning. Jeg følte mig snydt, bedraget og helt igennem uretfærdigt behandlet. Men det gav mig jo ikke mit job tilbage!  Jeg anede simpelthen ikke hvad jeg så skulle lave. Skønhed var det eneste jeg kunne og så mange skønhedsredaktørstillinger fandtes der heller ikke. På det tidspunkt var jeg 45 år, så det skulle være NU hvis jeg skulle starte noget op selv.

Jeg måtte handle

Så jeg kastede al min energi på bloggen med det samme. Jeg havde ingen anelse om hvordan jeg kunne arbejde med bloggen professionelt og gøre det til min levevej. Men jeg knoklede på og netop fordi jeg havde den baggrund jeg havde, gik det heldigvis stærkt. Jeg kendte allerede skønhedsbranchen og de kendte også mig – og der betyder gode relationer alt. Samtidig valgte jeg at være åben omkring hvad de var sket, som gjorde alting meget nemmere. For sandheden kommer altid frem og jeg havde det bedst med at stå ved det der var sket. Det tog nok et års tid før jeg kunne mærke, at troen på mig selv kom helt tilbage. Og længere tid at ryste den oplevelse helt af mig. Men hvor er jeg lykkelig for, at jeg laver det jeg laver nu! 🙂 Jeg har mere frihed, jeg bestemmer selv hvem og hvad jeg vil arbejde med – og jeg slipper for typer som Mette. Og for at blive fyret igen! 😀

Læs også hvordan jeg oprindelig blev skønhedsredaktør (og siden blogger) her og 5 ting jeg har lært af at blogge her. 

 • Susanne Nielsen
  december 15, 2020

  Kæreste Silke🥰
  Sådan nogen som hende Mette fortjener slet ikke at have så dedikerede og varme medarbejdere som dig❤️
  Godt du … trods den hårde måde … slap væk fra hende🙏🏻

  Kram🤗

  • Silke
   Susanne Nielsen
   december 16, 2020

   Taaaak Susanne, du er sød. 🙂 Hun havde sørme også en enkelt dedikeret medarbejder, men det var også en som hun selv havde ansat. 😀 Og tak, ja det var mit held i uheld at slippe væk. Knus, Silke

 • Mette (Men ikke den metTe😅)
  december 15, 2020

  Stærk fortælling! Og sejt at du fandt en levevej af bloggen. Men sikke dog en HEKS den chef👿

  • Silke
   Mette (Men ikke den metTe😅)
   december 16, 2020

   Tak Mette, ja det er jeg også glad for lykkedes. Og tak for at følge med herinde. Kh, Silke

 • Mette Krogh
  december 15, 2020

  ❤️❤️❤️

 • Marie Rasmussen
  december 15, 2020

  Tak fordi du deler ❤️
  Super vigtigt at være ærlig, for sandheden kommer jo som du selv nævner altid frem ~ men ikke mindst i disse tider hvor det er befriende at se at ikke alt er lyserødt og perfekt, selv om tingene ofte fremstår sådan.

  Tak!!!

  ~ og fedt at du nu laver det du allerhelst vil!

  • Silke
   Marie Rasmussen
   december 16, 2020

   Det er langt fra perfekt og lyserødt, men jeg turde ikke fortælle historien før nu. Og havde også brug for at få den på afstand, men det føles så rart at fortælle om oplevelsen nu. 🙂 Kh, Silke

 • Tina
  december 15, 2020

  Sikke en historie, siger i virkeligheden mere om hende som menneske, jaloux og har set dig som en konkurrent og været skræmt af dig, fordi du kunne noget hun ikke kunne🥴. Øv med små mennesker, hun bliver ramt af sin egen medicin, en dag, måske hun lærer af det.
  Til gengæld ER du god til du lavet, gid jeg vidste en brøkdel af hvad du ved😘😘

  • Silke
   Tina
   december 16, 2020

   Ja, det tror jeg du har ret i – og den type mennesker kan ikke hjælpes, for de forstår det ikke. Hun er allerede ramt af den, ved jeg.;) Knus, Silke

 • Jessica
  december 15, 2020

  Tak fordi du deler! Sikke en historie! Der er desværre mange inkompetente ledere derude hvilket er så ærgeligt for det går virkelig ud over end selvtillid hvilket det ikke burde når det netop er dem der er problemet.

  Tillykke med hvor godt det går med din selvstændige karriere! Jeg elsker at fælge med!

  • Jeanette
   Jessica
   december 15, 2020

   Jeg husker det hele som var det i går! Hvor langt ude, du blev behandlet og hvordan du skulle bygge dig selv op forfra.
   Hvor vred, jeg var på dine vegne og hvordan vi talte om, at du garanteret ville lande et bedre sted til sidst. Og det lykkedes!!! 💪❤️
   Det har været benhårdt arbejde og det er så flot, hvad du har opnået.

   Jeg er stolt over at kunne kalde dig min veninde – du er så sej og ikke mindst det sødeste, mest positive og flittige menneske, jeg kender.

   Kæmpe knus
   Jeanette

   • Silke
    Jeanette
    december 16, 2020

    Tak sødeste Jeanette, du var så god til at støtte og bakke mig op i den periode. Det glemmer jeg aldrig. Og du var i den grad også med til at hjælpe mig godt i gang med bloggen. Tak for dig! Kæmpe krammer, Silke

  • Silke
   Jessica
   december 16, 2020

   Tak Jessica, ja – det er jo oftest den anden, der er og starter problemerne. Men pyha, det kan være svært at sige fra – specielt når chefen var venner med direktøren, som holdt hånden over alt hvad hun gjorde. Men nu er jeg et andet sted og suger kærlgiheden fra de søde beskeder til mig. Kh, Silke

 • Helle
  december 15, 2020

  Her loss – du er super likeable, troværdig og inspirerende – og bruger mediet på bedste vis❣️Du tager dig altid tid til at svare på selv den mindste henvendelse, jeg følger dig med stor fornøjelse. God jul 🎄🙌🏻

  • Silke
   Helle
   december 16, 2020

   Tak for at bemærke det med svar, jeg gør havd jeg kan for at svare alle. Kan godt mærke, at det tager mer tog mer tid, så måske bliver jeg på et tidspunkt finde en anden måde at gøre det på. Men jeg elsker også at skrive med jer, dele oplevelser, høre jeres tanker, meninger og input. Kh, Silke

 • Camilla
  december 15, 2020

  Du er for sej. Elsker at følge dig

  • Silke
   Camilla
   december 16, 2020

   Mange tak, så dejligt at høre. 🙂 Knus, Silke

 • Annelise Jørgensen
  december 15, 2020

  Stærk fortælling – heldigvis har du bevist hvor sej og dygtig du er 👍❤️❤️😘

  • Silke
   Annelise Jørgensen
   december 16, 2020

   Tak Annelise, ja du kender jo historien Ønsker det ikke for min værste fjende, men er så glad for at være landet godt efter den omgang. Kh, Silke

 • Lone
  december 15, 2020

  Stærk historie! Heldigvis er der, som du skriver, kommet rigtig meget godt ud af det skifte 😁 Du er en fantastisk troværdig og dygtig formidler 👏🏻 🤩

  • Silke
   Lone
   december 16, 2020

   Ja, håber det kan give lidt håb til andre i lignende situationer. Det er så hårdt at være i det alene og man kan miste dømmekraften. Men tak for dine søde ord, det giver mig så meget energi til at køre på. 🙂 Knus, Silke

 • Anette Ritto
  december 15, 2020

  Tak for din fine blog og IG. Du er enormt inspirerende og jeg har købt flere af de produkter, du har anbefalet – jeg er vildt glad for dem alle. Du er troværdig, god til at fortælle og så er det så skønt med en “voksen” der anbefaler gode produkter til voksen hud:-) De bedste hilsner fra en på 45:-)

  • Silke
   Anette Ritto
   december 16, 2020

   Tak Anette, hvor dejligt at læse. 🙂 Jaaaa, jeg fornemmer også, at der er mange på vores alder der læser med. Og det er jeg dybt taknemlig for. Knus og god dag til dig, Silke

 • Marie Kousgaard
  december 15, 2020

  Tak for at dele🙏🙏

  • Silke
   Marie Kousgaard
   december 16, 2020

   Det tog lidt tid før jeg var klar, men nu er historien sluppet løs og det føles så godt. 🙂 Kh, Silke

  • Silke
   Marie Kousgaard
   december 16, 2020

   Det var en fornøjelse – når nu jeg er landet et godt og bedre sted. 🙂 Kh, Silke

 • Karina
  december 15, 2020

  Tak for din befriende ærlige fortælling ❤️
  Man kunne sige meget om Mette og typer som hende. Tror vi alle har mødt en Mette et sted på vores vej..
  Vi er mange der er så glade for at du er lige her- hos os 😘
  Og giver os tips og anbefalinger og en hel masse andet…
  Tak for dig 😘

  Dbh Karina

  • Silke
   Karina
   december 16, 2020

   Tak Karina, jeg er blevet druknet i kærlighed efter dette indlæg, så dejligt at mærke I kan lide det jeg laver. Tak for at skrive og god jul til dig. Kh, Silke

 • Conrad Garsing
  december 15, 2020

  💖

 • Asra
  december 15, 2020

  Tak for at dele din historie, Silke. 🙏🏼 Du er sej og jeg elsker bloggen! 😀

  • Bianca Larsen
   Asra
   december 16, 2020

   Elsker at følge dig, du er en kæmpe inspiration på flere måder ❤️❤️

   • Silke
    Bianca Larsen
    december 16, 2020

    Tusind tak Bianca, jeg elsker at du har lyst il at følge med hos mig. 🙂
    Kh, Silke

  • Silke
   Asra
   december 16, 2020

   Mange tak Asra, det er jeg simplehten så glad for at læse. 🙂 Knus til dig

 • Margit Westergaard
  december 16, 2020

  Tak for den stærke fortælling.
  Håber den chef vil smage sin egen medicin, men karma skal nok komme og bide hende bagi.
  Elsker at følge din blog og IG. Du er så ægte og troværdig.
  Rigtig god jul til dig og dine kære ❤️🎄

  • Silke
   Margit Westergaard
   december 16, 2020

   Tak i lige måde, kære Margit. Karma kommer altid, det tog bare lidt tid denne gang. 😀

 • Iben Louise Bang
  december 16, 2020

  Godt du kom væk fra sådan en HEKS👏🏼♥️ For ja – du er virkelig sat pris på af alle os, der dølger dig🥰🌹🌹🌹

  • Silke
   Iben Louise Bang
   december 16, 2020

   Tak Iben, ja når man får det på afstand bliver alting pludseligt meget mere tydeligt. 🙂 Tak for dine søde ord. Kæmpe krammer

 • Lise/walkinrunout
  december 16, 2020

  Godt at den gimpe ikke turde være sammen med dig… – for du gør det altså eminent her… – tak til dig og glædelig jul!!

  • Lotte Kravin pedersen
   Lise/walkinrunout
   december 16, 2020

   Du er meget inspirerende at følge. Godt du slap for Mette, så dine kreative talenter kunne fortsætte med at kan blomstre.
   Hun fortjente ikke dig💕.

   • Silke
    Lotte Kravin pedersen
    december 17, 2020

    Tak Lotte!!! Der var vildt at miste alle idéer og bare blive helt lammet og tom indeni, men heldigvis hjalp det at have et lyst sind inderst inde. Kh, Silke

  • Silke
   Lise/walkinrunout
   december 17, 2020

   Åh søde Lise, af hjertet tak! Kæmpe juleknas til dig. 🙂

 • MArianne E
  december 16, 2020

  <3

 • Janne
  december 16, 2020

  Kæreste Silke,
  Du er noget af det mest kærlige, ærlige og inspirerende menneske. På trods af modstand fra en der ikke var dig værdig, rejste du dig endnu stærkere.
  Jeg husker perioden, og selv om den var svær, forblev og fremstod du loyal, stolt og værdig. Du er SEJ, dygtig og et fundamentalt stærkt og virkelig godt menneske. Tak for dig ❤️❤️❤️

  • Silke
   Janne
   december 17, 2020

   Taaaak Janne, hvor er du sød. Det var store ord, ved da slet ikke hvad jeg skal sige andet end tak. 😀 Ja, jeg prøvede virkelig at skjule, hvor såret og ked af det jeg var i lang tid. Men nu kan jeg kigge tilbage på den tid med mere overskud og glæde mig over, at jeg er et andet sted. Stort knus til dig, Silke

 • tina/mormormedstiletter
  december 16, 2020

  Ja, hvor er det utroligt, som ens liv kan blive ændret på få minutter. I dit tilfælde da heligvis til det bedste:-)

  • Silke
   tina/mormormedstiletter
   december 17, 2020

   Ja, det gar du ret i. 🙂 Og heldigvis, ville bar ønske man vidste det, når man stod i det.

 • Eva Sjælland
  december 20, 2020

  Det risler mig koldt ned af ryggen over, hvor store personlige konsekvenser dårlig ledelse kan have!! Jeg skrev på din instagram, jeg synes, du er sej!! Det synes jeg stadig du er: for du rejste dig i samme branche, stærkere end din tidligere leder forsøgte at gøre dig til!
  Tak fordi du deler: vi bør endnu mere sætte dårligt arbejdsklima på dagsordnen, inden det formår at ødelægge og nedbryde!

 • Tina KH
  december 20, 2020

  Søde Silke,
  Hold da op en total dårlig oplevelse du fik der.
  Din daværende chef må være et meget ulykkeligt væsen inderst inde.
  Alle vi som kender til hvor sød, omsorgsfuld, super faglig og dygtig du er, ja vi ved hvor stort et fjols den chef var/er.
  Godt du fik din blog i gang, heldigt for os som følger 🙂
  Knus og stærkt du deler også din mobningstid og fyring!
  Glædelig 4.advent 🙂

 • Pernille Skov Thorsted
  december 20, 2020

  Kære Silke.
  Bliver virkelig vred, på dine vegne. Sikke da en forfærdelig strigle!
  Du skal bare vide, at du er vildt sej, dygtig, smuk, og du virker som en rigtig sød, og usnobbet kvinde.
  Sådan en helt nede på jorden type❤️
  Stort virtuel kram til dig 🤗

Add Comment

Forkæl huden med japansk silke fra Sensai
Styrk huden indefra med kollagen