Perfekt pleje til tørt sommerhår

Posted In: Guide | Hår | Reklame | Skønhed

Mit hår bliver simpelthen tørt som candyfloss om sommeren og derfor har jeg for en måneds tid siden fået et skræddersyet hårplejesæt fra System Professional med hjem til tørt sommerhår.  Når jeg skriver skræddersyet, betyder det helt praktisk, at jeg har fået lavet det der kaldes en Energy Code Mapping hos en frisør. Det er en slags test med en række spørgsmål, som jeg skulle svare på og ud fra svarene regnede Energy Code Mapping systemet ud, hvilke produkter mit hår havde brug for, så jeg på den måde kunne jeg få mit helt eget personlige plejekit med hjem. Smart, ik? 🙂

System Professional, tørt, hår, sommerhår, hårpleje, pleje, shampoo, olie, fugtspray, hårkur

Her er mit eget plejekit til tørt sommerhår fra System Professional, som fås hos frisøren.

Produkterne er helt nye i Danmark og har indbygget en særlig teknologi, som styrker og beskytter håret. Teknologien holder sammen på de proteiner (også kaldet keratin) vi naturligt har i håret og gør, at håret bliver mere fleksibelt, smidigt og stærkt og kan langsomt bliver genopbygget igen.

For mit vedkommende skyldes det tørre hår flere ting, for det får en temmelig hård medfart hos mig med daglige hårvaske, føntørring, men også lyse striber hos frisøren, samt lige nu masser af sol, vind og saltvand. Og netop solen er en stor synder, for den udtørrer håret, men det gør også mit lyse hår meget gyldent, som jeg ikke ønsker det skal være. Jeg foretrækker et koldt skær, som passer bedst til min hudtone og ser ser man også de grå hår, som er på vej ud, langt mindre. Win win!

1.Vask 

Mit første produkt er Silver Shampoo, som jeg bruger hver anden til tredje dag for at holde de gyldne toner væk. Jeg har testet et hav af sølvshampooer og må sige, at denne klart er en af de rigtig gode, fordi den også efterlader håret blødt.

System Professional, tørt, hår, sommerhår, hårpleje, pleje, shampoo, olie, fugtspray, hårkur

Nogle sølvshampooer har det nemlig med at gøre håret lidt hårdt og stift, men denne giver et smukt, naturligt koldt skær og så er det også blødt og lækker. (219 kr)

System Professional, tørt, hår, sommerhår, hårpleje, pleje, shampoo, olie, fugtspray, hårkur

2. Pleje

System Professional, tørt, hår, sommerhår, hårpleje, pleje, shampoo, olie, fugtspray, hårkur

I stedet for en conditioner forslog systemet den reparerende hårkur Repair Mask til mig, som jeg bruger som en conditioner for mere intens pleje –  og det fungerer supergodt. Den er ret tyk i konsistensen og mit hår suger det bare op og bliver blødt, lækkert og medgørligt igen. Håret bliver på ingen måde tungt eller klasker, men jeg sørger også kun for at bruge den i længderne. (299 kr).

System Professional, hår, hårpleje, pleje, shampoo, olie, fugtspray, hårkur

Derudover fik jeg anbefalet fugtsprayen Hydrate Quenching  Mist, som er en reparerende booster der tilfører håret ekstra fugt. Den bruger jeg i håndklædetørt hår og inden jeg begynder at sætte håret – og jeg må sige, at den er en storfavorit hos mig og jeg bruger den også gerne i min datter Carlas hår inden det skal redes. Den er så nem at bruge, skal ikke skylles ud og virker som en let og blødgørende leave-in conditioner med en dejlig forfriskende duft. (269 kr).

System Professional, tørt, hår, sommerhår, hårpleje, pleje, shampoo, olie, fugtspray, hårkur

Og selvfølgelig skulle der også være en olie med i mit plejekit til tørt sommerhår. Den hedder Reconstructive Elixir og indeholder argan, jojoba og mandelolie, så håret får masser af næring og glans. Jeg synes faktisk ikke, at olien virker fed, men trænger bare ind i håret og gør det blødt og glansfuldt. Jeg har især været glad for at bruge det i det fugtige spidser, så det bliver samlet og plejet samtidig. (289 kr).

System Professional, tørt, hår, sommerhår, hårpleje, pleje, shampoo, olie, fugtspray, hårkur

3. Beskyttelse

Jeg er meget opmærksom på at beskytte håret, men også min hårfarve som jeg nævnte tidligere. (Det koster jo også kassen at få det farvet hår hver anden måned hos frisøren.) Denne Solar Helio Spray har jeg fået tilført min plejerutine efterfølgende, da den også er helt ny. Den indeholder plejende avokadoolie, der beskytter håret mod udtørring og beskytter samtidig håret mod UV-strålerne, der bleger hårfarven. Sprayen er vandfast, så den skal jeg bestemt have med på min sommerferie. 🙂 (269 kr).

System Professional, tørt, hår, sommerhår, hårpleje, pleje, shampoo, olie, fugtspray, hårkur

 

Vind dit personlige, eksklusive hårplejesæt fra System Professional

Nu er det din tur til at blive forkælet, for du kan nemlig vinde dit eget personlige plejekit passende til dit hår fra System Professional. Den heldige vinder får sin personlige Energy Code Mapping og dertilhørende produkter ved at få lavet analysen over telefonen med en af System Professionals eksperter og derefter tilsendt produkterne.

For at deltage i konkurrencen om at vinde en håranalyse og tilhørende produkter, må du gerne skrive en lille hilsen her på bloggen og/eller like konkurrencens billede på instagramog skrive en lille hilsen der. Du må også gerne nævne andre veninder, som du mener skal deltage i konkurrencen.Jeg trækker den heldige vinder på mandag, d. 4.juni.

Held & lykke, jeg glæder mig til at læse jeres kommentarer. 🙂

 • A / Anne
  maj 31, 2018

  Det er da genialt med sådan en hårkonsultation, så man slipper for for mange fejlkøb! Lyder som nogle lækre produkter!
  God hedebølgeaften! 🙂

 • Kitsten V
  maj 31, 2018

  Lyder til at være produkter, der ville være super gode for mig. ?
  Håber MEGET, at jeg snart er heldig. ?

  Har noteret i min kalender, at tjekke bloggen og Insta i dag vedr sidste konkurrence, men kan desværre ikke finde noget. ?

  • Silke
   Kitsten V
   juni 2, 2018

   Vinderne på sidste konkurrence stod under selve konkurrencen som en besked, hvor vinderne blev tagget med navn. Du kan finde det i bunden af kommentarerne. 🙂 Her på bloggen har jeg ikke noget, som kan det, så der får vinderne direkte besked. 🙂 Kh, Silke

 • Marianne
  maj 31, 2018

  Jeg forstår ikke helt hvordan håret kan blive genopbygget – består det ikke af døde celler? Jeg har aldrig forstået det – synes virkelig ikke det giver mening at genopbygge noget der er dødt? Men dejligt for dig, hvis du synes det giver mening og føler håret bliver pænere over tid af det. Jeg har aldrig oplevet at nogle produkter kunne genopbygge håret – desværre er det kun frisørens saks, der kan redde mit hår for slidte spidser 😉

  Har du prøvet at gå flere dage uden at vaske håret? Jeg synes nemlig at mit virker dejlig blødt og lækkert den dag der bliver vasket, men har brug for hjælp (fx olie) de dage, det ikke bliver vasket. Så det kunne da være interessant at vide om produkterne kun har effekt den første dag eller om håret er lige så lækkert den næste dag eller to efter vask. 🙂

  • Silke
   Marianne
   juni 1, 2018

   Hej Marianne, jeg synes faktisk at dit spørgsmål er super interessant og giver mening, så jeg har spurgt System Professional og afventer svar. Jeg vender tilbage, når jeg har hørt fra dem! 🙂 Jeg kan til gengæld ikke holde ud ikke at vaske hår i flere dage, så klasker mit helt vildt, så det har jeg aldrig prøvet. 🙂 Kh, Silke

  • Silke
   Marianne
   juni 2, 2018

   Hej igen Marianne, så fik jeg svar fra en ekspert fra System Professional, som havde en god forklaring på dit spørgsmå med håret. 🙂 Det er godt nok på engelsk, men jeg håber det går. Ellers må du skrive til mig igen. Kh, Silke

   Svaret kommer her:

   About the hair being “dead”:

   The hair outside scalp is dead. It has no blood, nerves or muscles. However it doesn´t mean that you couldn´t repair it if it´s damaged.
   Hair is formed mainly by proteins, it’s main protein being keratin. Keratin is made of amino acids which are connected by various molecule groups and bonds in healthy hair. These are exposed to damage, such as lightening or multiple coloring, and daily damage influences (blow-drying, heat tools, UV…). If hair is exposed to different types of damage, it can weaken the integrity of the protein. Hair damage is progressive: once hair is damaged it is inclined to weaken more rapidly.

   Hair damage begins when the protective lipid layer within the cuticle is exposed to daily external influences. It is hard to determine whether hair is only lacking moisture or actually damaged. As its position is external, the cuticle is the first to be damaged when hair has been mistreated but also inner structure can be damaged by unprofessional or repeated hair color treatments, bleaches, perms or UV –rays.

   If the hair is damaged, there is an urgent need to repair, nourish and protect the hair from in/outside to achieve softness, resilience, easier manageability, responsiveness, movement and shine. System Conditioners and Masks are taking care of the cuticle level and special treatments like Liquid Hair will repair the hair´s inner parts all the way to cortex.

   If damaged hair is not cared correctly it can progress so fast that the only way to stop the damage is to cut the hair. That´s why System Professional EnergyCode combination will give you the exact right amount of different ingredient to have reborn hair: moisture, lipids and proteins.

   • Marianne
    Silke
    juni 29, 2018

    Tak for svaret Silke!

    Jeg er altid lidt skeptisk, når svaret kommer fra firmaer, der producerer produkter til håret – for de vil jo på ingen måde indrømme, hvis produktet ikke havde en effekt 😉

    Det kunne være interessant at teste det på halvdelen af håret – sådan at man bruger produktet i den ene side og en almindelig billig shampoo i den anden side, for på den måde at kunne vurdere effekten, ellers har man vel ikke et rigtig sammenligningsgrundlag.

    Igen, tak for dit svar og din indsats for at få fat i det 🙂

 • Marlene
  maj 31, 2018

  Kunne jeg virkelig godt ønske mig??
  Da mit hår trænger til forkælelse og mangler også.Sådan en lækker vejledning ?
  Stort ønske ❤️

 • Marianne Lie
  maj 31, 2018

  Min naturkrøllede høstak ville elske sådan en omgang ?
  Den bliver snart til dreadlocks, hvis jeg ikke giver den noget ekstra pleje. Så det ville være perfekt at vinde ??

 • Anne Andersen
  maj 31, 2018

  Bare jeg bliver den heldige vinder. Jeg har tørt, groft hår og selvom jeg bruger alverdens produkter virker det ikke i særlig lang tid af gangen. Så derfor kunne jeg godt bruge ny inspiration

 • Christina ulrikka jensen
  maj 31, 2018

  Lyder virkelig spændende og interessant, at man kan få lige præcist den hårpleje der passer til ens hår:-) jeg er ved at lade det grå gro ud, og de grå hår tørrer min hovedbund ud så jeg drysser, og det er øv.. Rigtig dejlig sommer til dig ??

 • Filippa
  maj 31, 2018

  Wow – vil vildt gerne vinde. Mit hår trænger til et mirakel

 • Berit Lyed
  maj 31, 2018

  Så skal det vist være nu jeg skifter fra de stribede til luksus… PLEASE

 • Diana ivetic
  maj 31, 2018

  Mit hår trænger virkelig til en kærlig hånd.. ville elske at vinde denne skræddersyet serie til mit hår, mit hår vil elske mig for det.. ? farver og får lyse striber i mit hår.. du har ret det med det gyldne hår man får af solen.. sværger selv til de kolde toner..

 • Birgitte Jørgensen
  maj 31, 2018

  Lige hvad mit stride skandinaviske hø hår kunne trænge til ?

 • Eva Vangsgaard Andersen
  maj 31, 2018

  Lyder som den perfekte kur for mit hår, som også bliver til en høstak -og uønsket gyldent – om sommeren. Så vil blive SÅ glad, hvis jeg er heldig denne gang ☺️???❤️☀️

 • Vibeke JP
  maj 31, 2018

  Det kunne være så lækkert med helt personlige produkter til håret. Mit fine hår må stå model til lidt af hvert for at få fylde – føntørrer, glattejern og toupering…

  Jeg krydser fingre – og sender solskinshilsner! ???

 • Eva
  maj 31, 2018

  Skræddersyet hårpleje lyder helt perfekt ??❤

 • Rie Viola
  maj 31, 2018

  Vil gerne prøve den silver shampoo, da jeg har prøvet så mange, og jeg syntes mit hår bliver blå/lilla i stedet for koldt <3

 • Dasha Andersen
  juni 1, 2018

  Kunne være super lækkert at prøve nye produkter. Det er det bedste når produkterne lever op til forventninger, hvilket de sjældent gør. ??????

 • Bianca G. Larsen
  juni 1, 2018

  Uh hvor ville jeg gerne vinde nogle af disse skønne produkter. Jeg har fået lavet lyse striber i mit hår i årevis og det udtørrer!

 • Anette Ninon
  juni 1, 2018

  Det lyder som geniale produkter, mit hår er mærkeligt efter min tid med operationer, så det ville være super at prøve.

 • SofieVejlmark
  juni 1, 2018

  Ej, det har jeg altid gerne ville prøve. Det lyder helt fantastisk med skræddersyede produkter og ikke mindst bare en snak med dygtige folk om, hvad mit hår har brug for og ikke brug for.
  Jeg krydser fingre 🙂

 • Dorthe Bille
  juni 1, 2018

  Super lækre produkter. Lige hvad mit hår har brug for

 • Susanne Dall Jensen
  juni 1, 2018

  Det lyder som et fantastisk koncept, det vil jeg meget gerne prøve. Jeg har fint, skandinavisk hår og har prøvet en masse produkter gennem tiden…men har endnu ikke fundet det HELT rigtige. Jeg krydser fingre 🙂

 • CarinaF
  juni 1, 2018

  Årh altså – mit lange, tykke og tørre hår vil da elske sådan en skræddersyet serie

 • Pernille Thorsted
  juni 1, 2018

  Lyder som rigtig luksus forkælelse for håret. Krydser fingre ???

 • Lene Jørgensen
  juni 1, 2018

  Det ville være skønt at vinde så lækre produkter til pleje af håret. Jeg kan I hvert fald godt mærke at mit krøllede hår er blevet lidt tørt I spidserne af al den sol 🙂

 • Louise Eckhardt
  juni 1, 2018

  Lyder som nogle vildt lækre produkter. Mit hår er også tørt og jeg fælder helt vildt efter graviditet. Jeg skal desuden på ferie i næste uge som byder på endnu mere sol, saltvand og klorholdigt poolvand. Så kunne godt bruge lidt ekstra pleje ?.

 • Frederikke
  juni 1, 2018

  Dine nye produkter ser super skønne ud, hvis de hjælper ens tørre ridser til at blive lige så skønne – så må jeg have fingrende i det med det samme!!

 • Birgit
  juni 2, 2018

  Det lyder da fantastisk … mit sprøde sommmerhår, ??‍♀️ som bliver total afbleget ved de første solstråler ? vil gerne vinde sådan en forplejning ?? Så krydser ?? Og håber ?lykken vil tilsmile mig ?

 • Line Lustrup
  juni 2, 2018

  Åh det ville jeg elske at vinde. Mit hår er lysnet, blondiner har det jo sjovere, og netop om sommeren bliver det mere tørt og porøst end almindelig pleje kan klare.

 • Ditte
  juni 2, 2018

  Jeg har fået det så tørt hår, efter jeg blev 40 år og har prøvet alt fra cocos olie, til dyre produkter fra min frisør og intet har hjulpet. Jeg håber jeg bliver den heldige vinder, til mit uheldige hår! ☀️?

 • Regitze Elmsted
  juni 2, 2018

  Dejlige produkter som beskytter håret gennem sommeren. Det lyder som lige noget for mig.
  Vh Regitze

 • Helle Rick
  juni 2, 2018

  Det er lige noget for mit garn. Synes jeg prøver mange produkter og alligevel bliver det ikke som ønsket…blødt, fugtet og skinnende ??? Håber ?

 • Jannie
  juni 3, 2018

  Det kunne jeg meget godt tænke mig at prøve; måske har de den magiske løsning til min problematiske hovedbund..

 • Carina Henning
  juni 4, 2018

  Wauw! Sikke en fed præmie! Mit hår kunne godt bruge en kærlig hånd ???
  Ha’ en dejlig solskins mandag ☀️

 • Louise Rosenlund
  juni 4, 2018

  Skøn konkurrence – og tak for en god og inspirerende blog ????

 • Signe Tang
  juni 4, 2018

  Jeg prøver lykken?. Sommervejret, varmen og solen er hårdt v håret og det kunne bære spændende at prøve noget nyt.

 • Eva
  juni 4, 2018

  Jeg vil virkelig gerne prøve den Silver shampoo som du anbefaler. Så jeg prøver lykken og håber jeg vinder ???

 • Pia Trampedach
  juni 4, 2018

  Uha… sikke en skøn gave 🙂
  Mit hår bliver mere og mere umuligt med alderen… Synes at jeg prøver alt muligt og bruger gode ting til håret, men det er som om det bare klasker sammen og ligner noget fuglene har bygget rede i 🙂 🙂 Savner de dage hvor man kunne have en god hårdag 🙂
  Måske kunne de her lækre produkter hjælpe på det 🙂 Krydser fingre 🙂
  Skøn dag til dig 🙂

Add Comment

Marienlyst Strandhotel
Smarte dråber til din foundation