Min jul og hvad jeg ønsker mig

Posted In: Fashion | Livsstil

Min jul er for mig en blanding af en masse forskellige følelser, som jeg gerne vil prøve at sætte lidt ord på. For jeg tror, at mange kan have det lidt svært med julen. Og den følelse kender jeg nemlig alt for godt selv, selvom jeg er begyndt at synes bedre julen. 🙂 Så dette er et lidt grænseoverskridende, meget personligt og følsomt emne at åbne op for. Pyha! Men jeg ved at der sidder andre derude, som måske har lignende situationer.

Rodede familieforhold

Min egen familie bor langt væk, faktisk har jeg ikke andre end min datter Carla som min egen biologiske familie tæt på. Min mor er hollænder og min far tysk, begge bor i Tyskland. Det samme gør min søster og mine to halvsøster. (Lang historie hvorfor jeg så er her, den må I få en anden gang.) Så vi ses i forvejen ikke særlig meget og når julen kommer, så kan det godt skære lidt i hjertet. For her bliver det tydeligt, at folk omkring skal hygge med deres familier, faktisk er det sådan til alle højtider. I Danmark er det jo sådan, at det er dér man er sammen med sin familie. Min familie er ikke indrettet sådan, vi ses måske to gange om året over en weekend. Det er det mest det praktiske der gør forskellen. Afstanden, pladsmangel, økonomi, forskellige ønsker til julen – men måske også lidt mangel på interesse for at holde jul sammen. I hvert fald har jeg ikke holdt jul med min mor de sidste 5-6 år.

Min jul, julegaveønsker, Chanel, smykker, mode, ønsker,

Foto: Christabelle Beaudry/Le Street Edit

Ensomheden

Jeg elsker at holde jul i Danmark med alt hvad der hører til. Hyggen, maden og traditionerne har jeg ikke lyst til at undvære. Jo, så skulle det være for at skippe jul og sidde under en palme et meget eksotisk sted. 😀 Men jeg kan mærke, at jeg savner den ro og de dybe rødder, som tætte familiebånd giver hos andre. Min kæreste Kasper har en fantastisk familie, som altid er der for hinanden og hvor de kan regne med hinanden. Og selvom de er søde og har taget rigtig godt imod mig og Carla, så er der stadigvæk denne ensomhedsfølelse dybt inde i mig. Det bliver også endnu mere tydeligt for mig selv, hvad jeg mangler og savner de tætte familiebånd. Jeg ville elske at have min egen familie tæt på, som jeg kunne regne med og som kendte til mit liv. De kender kun meget overfladisk til mit liv, de kender ikke mine venner, mit arbejde og og faktisk heller ikke Carla særlig godt.

Min jul, julegaveønsker, Chanel, smykker, mode, ønsker,

Carla og min bonusdatter Alma i julen 2017. Så sødt! 🙂

Min jul i år

Som sagt har Kasper en rigtig dejlig familie, som har været søde at invitere mig med til jul hvert år. Og det er jeg meget glad og taknemmelig for og jeg elsker at være sammen med dem. I år skal vi holde jul hos Kaspers mor og hendes mand i Solrød, hvor både hans søster, mand og deres børn kommer. Både Kasper og jeg har vores børn, så på den front er alt fryd og gammen. 🙂 (Vi har begge børn hvert andet år til jul.) Og det er netop dét, der gør hele forskellen for mit vedkommende. Jeg har fået mig en ekstra familie, som godt nok biologisk set ikke er min familie, men de er jo også blevet lidt min familie.

Mine egne julegaveønsker

Det er gået op for mig, at jeg nærmest ikke ønsker mig noget mere efter jeg er blevet voksen. Mest fordi man jo selv kan købe (det meste) det man har brug for. Men der er da altid nogle ting, som man kan sætte på ønskelisten. Her kommer nogle af mine egne ønsker.

Nye sutsko. Jeg bor i mine sutsko nærmest året rundt – altså når jeg er hjemme selvfølgelig. Så hvert år ønsker jeg mig et par nye, for så er de andre slidt op. Jeg elsker de her lidt bløde “bamseagtige” hjemmesko. I år ønsker jeg mig dem her.

Min jul, julegaveønsker, Chanel, smykker, mode, ønsker,

En signetring til lillefingeren. Jeg elsker smykker og vil så gerne have en signetring med mit eget monogram fræset ind i overfladen. Men jeg tror, at det er lidt dyrt (uden at have undersøgt det nærmere). Så hvis det ikke skulle være den meget personlige udgave, vil jeg gerne have en denne signetringe fra Josephcph. Den ene er meget klassisk og hedder Maddie. 

Min jul, julegaveønsker, Chanel, smykker, mode, ønsker,

En Chanel pung. Mit mest ublu ønske. 😀 Det kan man jo næsten ikke tillade sig at ønske af nogen, for den er dyr. Men man må jo drømme og ønske alt det man vil. 😉 Jeg drømmer om en klassisk aflang pung, hvor jeg også kan have min iphone i. Jeg har jo hele tiden kvitteringer jeg gemmer til regnskabet, så der skal være lidt plads til både, kort, kvitteringer osv. Og der har jeg forelsket mig lidt i denne.

Min jul, julegaveønsker, Chanel, smykker, mode, ønsker,

Varme støvler

UGG støvler. De har jo været der i 100 år og jeg har altid tænkt, at jeg skulle have nogle en dag men det er bare ikke rigtig sket endnu. Så måske kommer det, hvis jeg ønsker mig dem. 😀Min jul, julegaveønsker, Chanel, smykker, mode, ønsker,Disse Bling Mini UGG’s har en lille glimmerdetalje bagpå, som jeg synes er lige mig og så skøn på en ellers meget lidt pyntet støvle.Min jul, julegaveønsker, Chanel, smykker, mode, ønsker,

Det var lidt af om min jul og nogle af de mere materielle juleønsker – måske kan det sidste inspirere lidt! 🙂 Ellers ønsker jeg mig selvfølgelig, at alle jeg kender forbliver sunde og raske og får en rigtig glædelig jul!

Ps.: Hvis du stadigvæk mangler gode gaveidéer eller ønsker selv, så prøv at læse om dette sengetøj, som er det eneste jeg selv bruger nu. Kan kun varmt anbefale det!!!

Kærlig hilsen

Silke

 • Annette Pedersen
  december 9, 2019

  Kære Silke
  Tak for at dele dine tanker om sårbarhed, savn m.m. i denne “søde” juletid. Jeg kender selv til alle de følelser du beskriver og ved at mange andre sidder derude og kan nikke genkendende til de tanker du deler. Jeg har også kun min datter på 26 år som nærmeste familie. Jeg har selv valgt at bryde med min familie og 4 søskende pga. opvækst i misbrug. Det er mange år siden nu men savnet til ens biologiske familie vil nok altid være der, jeg har heldigvis og ligesom dig en skøn kæreste og ligeså skøn bonusdattersvigerinde m.m som jeg fejrer jul med. Min datter fejrer i år jul med hendes far og hans familie Jeg glædes med taknemmelighed over alle de skønne veninder jeg har i mit liv og som betyder alt for mig, husk at venner/veninder er den familie du selv vælger og som også er der for dig. Tak for en super blog som er til stor inspiration for en 53 årig kvinde som mig. Julekram til dig og dine kære herfra 🎄🎄🎄🥰🙏

  • Silke
   Annette Pedersen
   december 10, 2019

   Kære Annette, jeg har det fuldstændig som dig. Bruger mine venner, man kan jo ikke selv vælge sin familie. Og så har jeg fået en god bonusfamilie, som også betyder meget. Og TAK for d øde ord, det er jeg virkelig glad for at læse. 🙂 Dejligt du vil følge med her hos mig. Glædelig jul og mange julekram tilbage, Silke

 • Lotte
  december 9, 2019

  ❤️

  • Silke
   Lotte
   december 10, 2019

   Jeg sender et hjerte tilbage, Lotte! svarer fra computeren, så det blev med ord. 😀 Knus og dejlig dag, Silke

 • Janne
  december 9, 2019

  Det kan jeg godt forstå du syntes er svært❤️ Jeg boede engang i udlandet, og hold op søndage var min “yndlings” hadedag” min familie savnede jeg frygtelig meget i den period,e. Det føltes tomt ikke at have dem tæt på. Men dejligt du har en bonus familie der har taget godt imod Jer, og I på smukkest vis får skabt en ny familierelation, det er vel også det julen handler om., næstekærlighed❤️
  Glædelig jul til dig og tak for en dejlig blog🤩
  Mange kærlige hilsner Janne

  • Silke
   Janne
   december 10, 2019

   Hej Janne, ja jeg tror ikke folk ved hvad det betyder før de har prøvet det. Det er hele ens sikkerhedsnet og det at have nogen man altid kan regne med, den følelse af tryghed man mangler. Men du har ret, er så glad for min anden familie som er så søde. Glædelig jul til dig også! vKnus, Silke

 • Mette
  december 9, 2019

  Sikke et fint indlæg🎅🏼❤️
  Tror at flere end man lige tror har det
  lidt eller meget kompliceret med julen.
  Tak for din inspirerende blog, som jeg nyder at følge.
  Vh Mette

  • Silke
   Mette
   december 10, 2019

   Tak Mette, ja det kan jeg mærke der er, har fået mange søde beskeder fra folk som sidder i lignende situationer. Og tak for dine søde ord, dejligt du har lyst til at følge med her hos mig. Stort knus, Silke

 • Joan østergaard
  december 9, 2019

  Sikke et dejligt ærligt indlæg ❤️

  Jeg tror at mange af os kender til at have lidt komplicerede familier, jeg er ligesom du, heldig at have fundet en kæreste hvis familie har skønne juletraditioner, hvilket jeg elsker at være en del af.❤️
  Jeg håber at I får den dejligste jul, og at den Chanel pung ligger under træet til dig, den er dælme lækker 😍🙌🏼🎄

  • Silke
   Joan østergaard
   december 10, 2019

   Tak søde Joan, jeg er blevet væltet af beskeder fra folk, som kender situationen. Det er som om det er lidt flovt at dele den slags med andre, men vi er jo mange i samme både og det hjælper på en eller anden mærkelig måde. Haha, tror næppe Chanel pungen ligger under træet, men man må jo godt drømme. 😀 Glædelig jul til dig også. Stort knus, Silke

 • Tina
  december 9, 2019

  Kære Silke,
  Et stort tabu i Danmark er ensomhed.
  Mange sidder uden familie juleaften, eller har kun ganske få i deres liv.
  At høre andre holde jul med stor familie vil kun øge ens ensomhedsfølelse.
  Min familie er død og jeg har også kun min datter.
  Vi har lært at sætte pris på de små stjernestunder og abstrahere fra Hvordan andre er mange til højtiderne.
  Jeg forstår godt dine tanker i denne tid, det er ærgerligt for du og din datter at I ikke har et tættere bånd til din familie.
  Godt du har Kaspar og hans familie 🙂
  I må danne jer en anden form for familie og kære.
  Jeg satte ind med reservebedsteforældre og reservesøstre mv.
  Til jul plejer jeg at invitere plejebørn, ensomme eller hjemløse netop fordi jeg ved hvordan de har det i netop højtiderne.
  Jeg håber I får en dejlig jul nu I har børnene 🙂
  Knus og tak for, at du deler, det gør at jeg får en bedre fornemmelse af dig 🙂

  • Silke
   Tina
   december 10, 2019

   Kære Tina, ja det er svært ikke at sammenligne sig selv med andre når man hører, hvor meget familie de har og skal være sammen med. 🙂 Ja, jeg er så glad for, at jeg har ham og hans familie, det betyder alt. Og hor fintalt I inviterer andre ind i jeres liv, især at gøre det med en hjemløs lyder jo så fint. Og ja, det er faktisk rart at dele dette, for har fået SÅ mange søde beskeder både her, privat og på instagram. Det varmer! Ønsker dig en glædelig jul, søde Tina. Stort knus, Silke

 • Lone Olesen
  december 10, 2019

  Mange tak for et fint og meget relevant indlæg 🙂

 • Annelise Jørgensen
  december 10, 2019

  Kære Silke
  Vi er din og Carlas familie også ❤️❤️
  Og vi glæder os til at holde jul med jer, og er meget taknemmelige for, at I er en del af os 😘😘
  Meget følsomt indlæg 🌸🌸

 • Østergaard
  december 16, 2019

  Elsker dig så meget smukke, sender dig det varmeste knus og kys😘😘❤️❤️❤️

Add Comment

Potente C-Vitamin kapsler fra Elizabeth Arden
Smukkere øjne med Lavinde Copenhagen