Skal du virkelig bruge øjencreme?

Et af de spørgsmål, som jeg får flest af er hvilken øjencreme jeg kan anbefale. Det spørgsmål kan jeg ikke besvare så let. Det kræver en lidt længere forklaring. Jeg har nemlig i mange år ikke været særlig god til at huske at bruge øjencreme i det hele taget. Ja, så slap det ud – tænk at man efter 20 år som skønhedsredaktør og skønhedsnørd indrømmer det. 😀 Men der er flere årsager til det!

Øjencreme, favoritter, øjne, hudpleje, Patchology, Estée Lauder, Ole Henriksen

Kan en øjencreme gøre en forskel?

Den ene side af sagen er selvfølgelig, at jeg har været yngre (læs: færre linjer ved øjnene) og så har jeg bare været doven. Ganske enkelt! Jeg har brugt min dag- eller natcreme tæt på øjnene i alle årene. Og selvfølgelig har jeg også brugt øjencreme ind imellem, men det var bare ikke en fast del af min rutine. 🙂 Jeg er overbevist om, at en øjencreme kan gøre en forskel – men om den kan gøre MEGET mere end en dagcreme/dagcreme tror jeg ikke. Til trods for det har jeg, de senere år, fast brugt en øjencreme morgen og aften.

Der skal pleje til

Huden bliver jo mere tør med alderen, hvilket betyder at den tynde hud ved øjnene også har brug for ekstra pleje. Og det er i virkeligheden dét, det hele handler om. Mere næring, pleje og fugt jo ældre du bliver, ikke kun til øjnene, men hele ansigtet. Og så er der velvære-delen i det, at jeg føler jeg gør noget godt for mig selv og at jeg GØR noget. 😀 Jeg er også på mange måder glad for de små smilerynker ved mine øjne, jeg synes de giver mig karakter, charme og varme. Hvis man ellers må rose sine egne rynker. 😀

Mine 3 favorit øjencremer lige nu

Jeg har skrevet det mange gange før; der findes ingen creme, som kan fjerne rynkerne. Dog kan god pleje af huden alligevel sørge for at holde huden mere elastisk, blød og spændstig. Der findes mange gode øjencremer med forskellige konsistenser og her er min lille liste over hvilke øjencremer, jeg har været særligt glade for.

 • Truth Banana Bright Eye Cream, Ole Henriksen, 400 kr. Denne øjencreme giver med det samme lidt lys og glød til øjenområdet og dækker også de mørke rande en smule, så man ser friskere ud. Også fin under makeuppen, som lægger sig flottere. Dejlig cremet konsistens og drøj i brug.

 • FlashPatch EyeGels Nat, Pathology, 330 kr. Dem her har jeg stadigvæk stående bruger jævnligt. De skal på i 5-10 minutter inden man går i seng. Og så tages de af og det overskydende skal blive på huden. Jeg føler, at jeg ser friskere ud om morgenen, når jeg har brugt disse pads om aftenen.

Og til sidst lige et hurtigt tip!

Har du tendens til at vågen op med tunge øjenlåg om morgenen, kan det være din øjencreme. Prøv at nøjes med at bruge øjencreme om morgenen. Det har hjulpet hos mig! 🙂

Du kan i øvrigt også læse et indlæg om en meget budgetvenlig øjencreme til moden hud, som jeg også synes gjorde en forskel. 🙂 Du skal bare klikke her. 

 • Anette Waaben
  august 25, 2019

  Jeg bruger altid øjencreme både morgen og aften, for mine øjenomgivelser har en tendens til at hæve , især hvis jeg bare bruger alm dag- og natcreme.
  Jeg bruger en billig øjencreme fra Plaisir og den er rigtig god .
  Jeg får masser af smilerynker, men har stort set ingen kragetæer

  • Silke
   Anette Waaben
   august 26, 2019

   Hej Anette, det er så dejligt at læse hvad der virker for andre. Og tak for tippet omkring din øjencreme, det er jo hermed givet videre til andre. 🙂 Ha’ en dejlig dag! Kh, Silke

 • Maj
  august 26, 2019

  Jeg har kun få ønsker til øjencreme: Det skal være økologisk og uden parfume osv. Noget HELT andet: Hvor har du købt de fine øreringe du har på på billedet?

Add Comment

Mine Netflix favoritter
Ny parfume fra designerhuset Carven